dilluns, 20 d’octubre del 2014

La Colla Sabadell torna de Terrassa amb el Campionat de Catalunya a la butxaca

Després de rebre la trista notícia de la defunció del pare de dos dels nostres dansaires, els germans Marc i Albert Rifer, la Junta Directiva de la Colla Sabadell va prendre la decisió de no assistir a Terrassa amb la Colla Arraona,  malgrat aquesta trista notícia els dansaires de la Taca Verda, no els quedava altra que participar en el Concurs de Terrassa.

El nostre capdanser Feliu Sallent
va fer una promesa
si aconseguia el Campionat
Un cop la Colla va arribar al seu destí, la Plaça Nova, es trobava a faltar el caliu de tota la Taca Verda, i això que aquell matí feia molta calor a Terrassa, però segons s'anava apropant l'hora, van començar a arribar molts dansaires de la Arraona, que no es van voler perdre un dia que podia passar a la història de la Colla Sabadell.

El concurs va començar puntualment a dos quarts de dotze amb el galop d'entrada, ja no hi havia marxa enrere, de seguida es muntarien les anelles i començaria a sonar la primera sardana, s'acostava el moment i els dansaires de la Gran Taca Verda, cada vegada estaven més inquiets, tot i tenir un avantatge molt difícil de superar per les colles que anaven per darrera a la classificació general, en cap moment es volien sentir campions, encara no.
Feliu Sallent després de complir la promesa

La primera sardana de lluïment que va interpretar la Cobla Jovenívola de Sabadell, va ser "Cant a la Lluna" de Ferran Carballido, una sardana extremadament exigent per a qualsevol colla i de qualsevol categoria, la Montse Olivé,  va fer una interpretació molt acurada, els seus companys i companyes d'anella, no van estalviar cap esforç per convèncer al jurat que la Sabadell havia de sortir com a campiona de la Plaça Nova.

A la segona tanda La Jovenívola va interpretar una sardana que s'havia estrenat el dia anterior, i que porta per títol,  "Terrassa, Seu d’Egara" de Joan Lluís Moraleda, per cert, el Mestre Moraleda va estar presenciant el concurs des de la tribuna d'autoritats, aquesta sardana sense ser tan exigent com l’anterior, el Joan Aracil, encarregat de la interpretació en aquesta segona tanda, va tenir la virtut de saber treure-li tot el partit possible, un cop acabada aquesta sardana, els nostres *espies insubornables, ens van comunicar, que la "Taca" havia estat la millor, però que la Colla Roques Blaves de la Passió no es va quedar enrere.
La Isabel i el Manuel molt feliços
per consecució del Campionat

A partir d'aquí ja estava tot dat i beneït i només faltava que anunciessin el resultat, la nostra tranquil·litat era que fent un segon resultava del tot suficient per portar el campionat una altra vegada a Sabadell.

La incertesa es va acabar en el moment que es va anunciar la classificació, la Sabadell va guanyar el concurs amb dos primers per unanimitat, llàstima que el presentador s'oblidés d'anunciar que la Sabadell era la Colla Campiona de Catalunya.

La Gran Gran Taca Verda
Al final l’alegria es va desfermar, els confetis i garlandes van fer la seva aparició, els càntics i els salts d'alegria van ser els protagonistes fins que ens van fer fora de la Plaça.

Arribats a Sabadell es va fer un dinar de germanor on van participar tots els socis i amics de l'entitat. A continuació tot el  grup es van traslladar al Hotel Urpí, convidats per Sabadell Sardanista a la festa de la Diada del Soci, allà les dues entitats sardanistes van acabar de celebrar el nou títol aconseguit.


*Espia insubornable: És el que et diu que s'ha ballat bé quan s'ha ballat bé, i si s'ha ha ballat malament, també t'ho diu i sense parpellejar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada