diumenge, 26 d’octubre del 2014

La Colla Sabadell prendrà part al 74è Concurs de Colles Sardanistes de Girona.

Pont de les Peixateres,
realitzat per Eiffel, l'any 1877.
Després de la ressaca per la consecució del Campionat de Catalunya, la Colla Sabadell torna a la feina, que en aquest cas és un autèntic plaer, un plaer com és participar en el 74è Concurs de Colles Sardanistes de Girona.

Aquest any a diferència dels dos anteriors, que els de la Taca van participar en la categoria Gran. Enguany tots els dansaires que viatjaran a Girona són majors de quaranta anys, per tant la colla participarà com a Veterans, que es la categoria a la qual pertany, tot i que l'experiència de l'any anterior va ser molt positiva, ja que es va guanyar el concurs, passant per davant de colles que participen en la categoria absoluta.

I ja que parlem de la categoria absoluta, el de Girona serà el concurs que posarà fi al Campionat de Catalunya de les colles Grans. Si no hi ha cap sorpresa la Colla Mare Nostrum prendrà el relleu com a Campiona a la Colla Violetes del Bosc, que lamentablement no ha pogut competir aquest any per manca de dansaires. Per tant ara l'emoció està en qui serà la colla subcampiona, en aquest moment la Colla Tarragona Dansa està empatada a punts al segon lloc amb la Xàldiga de Barcelona. En aquests últims anys la progressió d'aquestes dues colles ha estat espectacular, especialment els barcelonins, que fa tan sols dos anys competien en la categoria de juvenils.

Sant Narcís
Per la nostra banda, la Colla Sabadell anirà a Girona a gaudir de l'espectacle que oferiran les millors colles de Catalunya a la categoria Gran, i com no, també a oferir-lo, però a la de Veterans. I un últim desig: Que Sant Narcís ens protegeixi de les mosques, tal i com ho va fer amb els gironins dels atacs francesos en els anys 1653 i 1808(*).

El concurs començarà a les 11 del matí del dissabte dia 1 de novembre, a la Plaça Calvet i Rubalcaba, la música anirà a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona.


 (*) El 1285, les tropes franceses assetjaven Girona i van aconseguir entrar en la ciutat. A Sant Fèlix, van profanar el sepulcre de Sant Narcís, trencant-lo: de dintre van començar a sortir mosques que van picar els francesos, deixant de banda els gironins. Els soldats francesos, espantats, van marxar: les mosques havien mort 4.000 cavalls i 20.000 soldats, encomanant-los algun mal en picar-los. Aquest fet, deia la llegenda, es va repetir en altres setges de la ciutat, sempre protagonitzats per francesos: el 1653 i en 1808.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada