dilluns, 17 de novembre del 2014

La Colla Sabadell va ser protagonista a Valls, mentre la Colla Arraona aconsegueix pujar al podi, fent un meritori tercer lloc.

Comença l'espectacle
Èxit rotund del 43è Concurs de Colles Sardanistes de Valls, aquest èxit podríem dir que va tenir molt a veure el bon temps regnant durant tot el matí, i com no, els actes programats pels organitzadors, Unió Anelles de la Flama, que van tenir la virtut de convertir un concurs de colles sardanistes, en un gran espectacle, una Final de Campionat , on tot el protagonisme va ser per als més petits, per contra les anelles de les Categories Grans i Veterans tan sols eren convidats de pedra.

Convidats de pedra o no, els de la Taca Verda van acudir fins a la Capital de l'Alt Camp amb moltes ganes de passar-s'ho bé, i la cosa començava molt bé, ja que per fi, després d'alguns anys d'haver de traslladar el concurs a un pavelló per culpa del mal temps, aquest cop el dia, com he dit abans, es va aixecar amb un cel ben clar, encara que feia una mica de fred i aire, però no el suficient com per despentinar els dansaires més polits. Per tant, tots contents i feliços ens vam disposar per fer el Galop de sortida, el senyal a la cobla Reus Jove el van donar uns trabucaires contractats per l’ocasió, que a traïció i sense avís previ, van disparar el tret de sortida, l'estrèpit va ser tan fort, que l'estàtua dedicada al Casteller que hi ha posada a l'altra banda de la plaça, va sortir corrent amb el nen pujat a l'esquena, per sort el van trobar a la població veïna de Picamoixons, quan se li va passar l'ensurt va poder tornar al seu pedestal.

La Sabadell ballant al costat
de la Mare Nostrum
Ja més tranquil,
de nou al seu pedestal
Un cop començat el Galop, els de la Arraona es van adonar que la relaxació no és bona consellera, es van deixar oblidat el banderí a la borsa ben guardat, per tant la desfilada es va fer sense la insígnia de la colla, queda clar que la relaxació no és bona.

I va arribar la primera sardana de lluïment "Dolça Ester" de Lluís Alcalà, l'espai del qual disposaven les colles veteranes era tan minso que se'ls va obligar a ballar amb cinc parelles, realment no hi havia altra fórmula per poder ballar totes les anelles alhora, la única solució que jo trobo, seria que les colles haurien de ballar una damunt de l'altra, diguem que això seria la unió de les colles sardanistes i els castells, "La Sardacastell" si algú li agrada aquesta idea, se la pot quedar, és gratis. Però continuem, no perdem el fil, en aquesta primera sardana, la Arraona seguia sent víctima de la relaxació, ja que a unes de les dansaires, se li van començar a caure els pantalons, per a l'alegria del públic en general, ràpidament des de l'exterior de l'anella una dansaire de la Sabadell que estava a l'aguait els va tornar a  posar al seu lloc, per a la tristesa del públic en general.
Que ningú es mogui,
se m'ha caigut la lent de contacte

A la segona tanda, ens trobem una altra vegada amb la paraula més repetida d'aquesta crònica, relaxació, mentre la cobla, interpretava la sardana de Jordi Paulí "L'Aplec de Cubelles" un dels dansaires ni es va adonar que només tenia cordat un botó de la camisa, necessitant novament l'Arraona ajuda exterior. Malgrat tot, a l'hora de ballar es va fer a un gran nivell, com ho demostra la classificació final, i es que els de l’Arraona van fer un tercer, tan sols darrera de la colla Toc de Dansa i de la colla Roques Blaves, que va ser la brillant guanyadora d'un concurs que disputaven fins a onze anelles de la categoria de veterans. La cirera al pastís, la va posar el Joan Aracil, que en l'últim concurs de la temporada i després de molts concursos de sequera, va resoldre correctament la sardana revessa.
Entre altres autoritats que van felicitar a la Colla Sabadell,
l'alcalde de Valls, Albert Batet
i el president de la UCS Santi Ferrerfàbrega.

A continuació de la revessa, les colles Campiones de Catalunya en les seves respectives categories, la Mare Nostrum en Grans i la Sabadell en Veterans es van disposar a ballar "Al·legoria" de Josep Albertí, aquestes dues colles van ballar en solitari davant de tots els dansaires, com mostra i exemple als més petits. Un fet curiós que es va donar a la sardana d'exhibició, va ser que, mare i filla van ballar com a campiones cadascuna en les seves respectives colles, la noia, Claudia Moreno a la Mare Nostrum i la seva mare, Laura Sans a la Sabadell.

Per finalitzar el concurs, sardana de germanor i galop de sortida i a partir d’aquí, festa i disbauxa, només es va parar un moment per anunciar els resultats de la Gran Final. Aquestes són les colles que completen la taula de Campions de Catalunya: Alevins: Il·lusions de Cassà de la Selva, Infantils: Estel de les Gavarres també de Cassà de la Selva i Juvenils: Cabirols de Sabadell.
I això és tot el que va passar a Valls. Propera parada, temporada 2015.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada