dilluns, 24 d’octubre del 2011

Concurs de Banyoles, Colles Arraona i Sabadell, 23-10-2011.

Extraordinària jornada de la Gran Taca Verda a Banyoles, que ha aconseguit col·locar en el més alt de la classificació a la Colla Sabadell.

La Gran Taca s'ha presentat en aquest concurs en quadre, per culpa de les innombrables baixes, obligant al Jaume Nonell a ballar amb la Colla Arraona. Si no comença a buidar-se aviat la infermeria, el nostre entrenador es convertirà en un dansaire més de la colla. 

En arribar a Banyoles, el gruix de l'expedició ha anat directament a la recerca de la seva cafeteria preferida, que hi ha al centre de la ciutat, situada davant del Museu Darder, i així ficar-se al cos tota mena de substàncies dopants, tals com xocolata desfeta, cafè amb llet, croissants, ensaïmades i els més necessitats, entrepans de pernil. 

Una vegada ben col·locats, els dansaires de  l’Arraona i la Sabadell, s’han reunit en el lloc on  s'anava a celebrar el concurs, la Plaça Major, conjunt històric protegit per la Generalitat de Catalunya, com Ben Cultural d'Interès Nacional, aquesta plaça, es troba documentada a finals del segle XIII, el 1275. És una plaça porticada emvoltada per quaranta arcs amb dovelles molt ben treballades. Tot un privilegi per les colles concursants poder ballar en un escenari com aquest. 

El concurs ha començat amb la sardana revessa, i que, seguint amb la tònica dels últims concursos, no s'ha encertat, tan sols el Jaume ha olorat el tiratge dels curts. Segur que a Girona tindrem més sort.

La anècdota ha ocorregut a la segona sardana de lluïment. Quan era a punt d'acabar la penúltima tirada de llargs, al Feliu i al Joan Duran els ha desaparegut la Glòria d’entre les seves mans, com per art de màgia. Per un moment han pensat que havía estat adduïda per extraterrestres malignes, amb finalitats perverses. Per sort la resta de la Sabadell els han fet veure que encara estava entre nosaltres, i que només un mal pas, era el culpable que estigués mossegant el sauló de la plaça. La Glòria com a bona professional que és, (per això li paguem) s’ha aixecat i s’ha posat a ballar con si res. La colla havia continuat ballant sense immutar-se. 

Al final diferent sort per les Colles de la Gran Taca, mentre la Sabadell guanyava el concurs, la Arraona que en la primera sardana de lluïment ha estat impecable, en la segona no ha tingut tanta sort, acabant en vuitè lloc. 

La classificació final ha sigut la següent: 1ª Sabadell, 2ª Torroella, 3ª Galligans, 4ª Albera Dansa, 5ª Núria, 6ª Amics Dansaires, 7ª  L'Estelada, 8ª Arraona, 9ª Exhortació, 10ª Dansaires de Maig, 11ª Encara hi Som i 12ª Tramuntana.

 En acabar el concurs i com mana la tradició, un bon dinar al costat del llac (encantat) i a la tarda, a la mateixa Plaça Major, competició de Cobles, un dia perfecte. El proper a Girona que sigui igual o millor. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada