dilluns, 13 de maig del 2019

Un dia ple de records


El d'avui era un dia molt esperat pels components de la Gran Taca Verda, més per l'efemèride de la data, que no per la transcendència d'aquesta jornada del campionat territorial. I és que fa ja deu anys, que en aquest mateix escenari, va reaparèixer la Colla després de diversos anys als llimbs de les colles sardanistes.

Debut de la Taca Verda a Sabadell
Aquell diumenge, Sabadell Sardanista va fer el millor dels homenatges a la Sabadell, programant en honor a la nova Taca Verda, la sardana de Carles Santiago "Colla Sabadell" interpretada per la Cobla Contemporània.

La primera temporada va ser un autèntic somni per a tots els dansaires que encetaren la nova aventura, dirigida per un vell amic, ex-dansaire i entrenador, el Jaume Nonell, que va acceptar el repte de portar la colla al seu màxim nivell, i realment ho va aconseguir, la colla va anar creixent en qualitat setmana rere setmana, guanyant  concursos de tant de prestigi com  el de Vic i Ceret.

La Taca Verda deu anys més tard
Molt ha plogut des de llavors, i ja vam quedar molt pocs d'aquelles primeres temporades, en l'actualitat, amb el Josep María Martínez al cap davant de la part tècnica, les fites són altres, però la il·lusió és la mateixa, el grup actual, igual que llavors, és una colla de gent amb ganes de passar-s'ho bé, ballant sardanes i també per què no dir-ho, amb altres activitats lúdiques i festives (no penseu malament que us conec)

Que bonics són els records quan són bonics, oi que sí ?, però ara el tema és com ha anat la jornada d'avui, segona del Territorial, una jornada que no passarà com el millor dia de la història de la Colla. Abans de començar, ja teníem una desagradable notícia, la lesió del Joan Aracil, produïda per una tapa de claveguera no massa ben col·locada, el cop de peu que el Joan li va donar a la tapa va ser tan fort que va sortir volant pels aires, pel veïnat es van sentir crits de -Un ovni, un ovni- d'aquest fet podem treure dues conclusions, cal mirar més a terra quant caminem i que fan masses pel·lícules de ciència ficció per la tele, el pobre Aracil s'ha presentat a Sabadell amb crosses i una bota ortopèdica, que li donava un aspecte com de Robocop coix.
La Marta i el Feliu recollint el segon premi
de mans de la regidora de cultura
Montserrat Chacón

Bé, deixem a l'Aracil tranquil i anem per feina, les sardanes que ens han tocat ballar han estat  "Montblanc capital de la sardana" de l'Alfred Abad, i “Quinze de quinze” de David Estañol, dues magnífiques sardanes molt bé ballades per la colla  tot i el contratemps que ha patit en aquesta última sardana. Com apunt final, a l'hora d'escriure aquesta crònica, ens ha arribat la notícia de que la sardana de l'Alfred Abad, ballada per les colles veteranes en la seva primera tanda, ha estat guardonada amb el premi de la Sardana de l'any al certamen celebrat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, vagi des d'aquí la nostra més sincera enhorabona.

Resumint, no s'ha pogut guanyar el concurs d'avui, guanyat per la Colla Llaç d'Amistat que s'emporta el primer premi fins a Moià. De moment aquesta ensopegada no afecta la classificació de la Colla al Territorial, només cal seguir treballant com fins ara.

I per a la propera setmana, un altre plat fort, segona jornada del Campionat de Catalunya Veterà, aquesta vegada la Taca viatjarà fins Perpinyà a confirmar el bon estat de la Colla.

Manuel Muñoz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada