dilluns, 17 de setembre del 2018

Primera etapa, superada amb nota

La Claror i la Sabadell frec a frec
Primera prova de foc: Tarragona. Era el primer concurs de la final de Catalunya veterans i la Taca s’havia preparat a fons. Però no tot són flors i violes. A última hora, lesió del nostre interpretador oficial. Aquest cop només seríem sis els nois i, per tant, cap canvi i amb els dits creuats perquè no hi hagués cap més entrebanc físic. La plaça de la Font de l’antiga Tarraco, on en l’època romana hi hagué un circ i que ara la presideix l’Ajuntament, ha estat el lloc on els dansaires ocuparíem a la tarda l’espai on les colles castelleres havien fet la seva exhibició matinal de festa major.

Entrada de la Taca Verda al "circ"
Pocs minuts després de les sis de la tarda, amb una humitat considerable, les colles hem sortit al circ amb el galop. Com sempre, pocs espectadors. Ja era l’hora de posar-nos a ballar la primera de les dues sardanes de lluïment: Mas Lloreda. Molt exigent, amb molta interpretació, ens ha sortit diria que de fàbula. L’Emilià ha seguit la interpretació assajada i n’hem sortit més que contents. Diria que fins i tot eufòrics.

La Sabadell torna a guanyar a Tarragona
Després d’uns concursos previs on es resistia la revessa, la Maria i l’Aracil l’han treta, no sense alguna dificultat matemàtica. Ha arribat l’hora de ballar la segona sardana de lluïment: Joan, Joaquim i Josep. Tot ha anat molt bé, com a la primera sardana, fins que al Josep se li ha descordat l’espardenya faltant una dotzena de compassos. La seva veterania ha fet que se tragués tot ballant sense problemes.

Propera parada, Barcelona.
Només faltava saber els resultats. Els nostres adversaris també s’havien preparat a consciència i ho sabíem. El jurat ha estat unànime en la primera: un primer (3 punts). A la segona, però, la Claror de Goges de Banyoles ens ha superat (4 i 5 punts). Tanmateix, en el conjunt del concurs, la Colla Sabadell ha fet el primer i la Claror el segon, amb 8 punts i 10 punts, respectivament. Tornem a anar igual que l’any passat i que l’anterior. La Taca i la Claror estem frec a frec. El proper concurs de campionat de Catalunya veterans serà a Manlleu el 7 d’octubre. Allà hi serem. Seguirem treballant per assolir el nostre objectiu: el campionat. Farem tot el possible, no ho dubteu.

Jordi Oliveres

El proper concurs serà diumenge 23 de setembre a les 11:00h, al Pla de la Catedral (Barcelona) 68 Concurs de Colles Sardanistes, la Colla Sabadell competirà com a colla Lliure Veterana. En aquesta jornada competiran les Colles del Campionat de Catalunya Gran, Final A i Final B.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada