diumenge, 23 de setembre de 2018

La Sabadell torna a guanyar al Pla de la Catedral en Veterans LliuresS

Santa Helena

Les colles sardanistes de competició, en general tenim uns concursos marcats en vermell al calendari, i la no assistència sempre és per força major, per als de la Taca Verda la “Cate” sempre ha estat un d'aquests dels que no vols faltar ni per mal de morir.

I és que l'ambient sempre ha estat fabulós, amb molt de públic, sobretot turistes, mirant encuriosits com les colles executem una dansa del tot estranya per a ells, un altre punt fort, del concurs que organitzen les colles de Barcelona, és les presència de moltes anelles vingudes de tot Catalunya, un bon lloc per comparar-te amb la majoria, i buscar la millor classificació possible.

Fidels a la tradició doncs, la "Taca" ha participat al Pla de la Catedral, com a colla lliure veterana, un lloc immillorable per donar pas als no tan habituals, en les alineacions, i ja de pas donar descans als dansaires que estan entre cotons, que no són pocs.

I encara que, per a nosaltres aquest concurs no és de Campionat, sempre hi ha la responsabilitat de fer les coses bé, relaxats, si, però poc.

La competició va començar amb el galop d'entrada, la Cobla La Principal del Llobregat va interpretar el galop titulat "Toc de festa" de Ramon Serrat, una molt bona posada en escena de la Sabadell que feia presagiar que el concurs d'avui seria per recordar molt de temps .

La Taca Verda a la segona tanda
I després que les colles Grans van ballar la seva sardana de lluïment, ens va tocar el torn als veterans i vam ballar una sardana que els organitzadors van tenir a bé dedicar als dansaires més petits del Grup Sardanista Laietans, una composició de Joan Jordi Beumala i que porta per títol "Petits Laietans", la interpretació d'aquesta sardana no va tenir massa història, fàcil i sense complicacions, més enllà de no haver-la assajat a la sala.

La segona sardana de lluïment, va ser un autèntic  Bocato di Cardinale, així podríem denominar el "El silenci del far" de Jordi Molina, una autèntica joia sardanista que gairebé s'hauria d'escoltar de genolls, quin goig per als sentits poder ballar aquesta sardana, sardanes així no es poden ballar malament, és pecat mortal, queda dit.

Ja només quedava la revessa, Santa Helena dalt del cimbori de la Catedral (Santa Helena és una seguidora incondicional de la Colla Sabadell) estava gaudint d'allò més l'espectacle, i no podíem decebre de cap de les maneres a qui tant ens admira, així que l'equip revessaire habitual no va fallar, i van aconseguir resoldre la revessa, i ja van dues consecutives.

La cosa anava bé, faltava saber el resultat per tenir la certesa, que Santa Helena podria gaudir tranquil·lament de la resta de la Festa de la Mercè, però abans quedava el tràmit de la sardana de germanor, aquesta vegada va ser una germanor especial, Pilar Rahola , periodista, escriptora i política catalana, es va acostar a la colla per ballar aquesta sardana amb nosaltres.
Foto de família

Els resultats finals van estar la mar de bé, la Taca Verda es va endur el concurs amb una amplia puntuació, i aquesta no va ser l'única alegria ja que la Sabadell va guanyar el trofeu de Colla Completa, el jurat va valorar, l'execució del Galop d'entrada, resoldre la sardana revessa, vèncer a la teva categoria i finalment ballar correctament la sardana de germanor, aquest trofeu ho va aconseguir la Colla Arraona l'any 2015, sent recollit en les dues ocasions per la mateixa dansaire, la Marina Vañó.

I ja està tot dit, la setmana que ve, descans i a la següent, segona jornada de la Final A del Campionat de Catalunya, a Manlleu,  allà hi serem per donar-ho tot.

Manuel Muñoz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada