dimecres, 13 de setembre de 2017

Bona ballada sense premi a Canet de Mar

La Taca ballant a la segona tanda
El primer concurs de la "Taca" després de la parada obligatòria per vacances, no podrien dir que hagi estat, ni de bon tros, un concurs per recordar.

I no només ha estat la Colla Sabadell, la qual no ha tingut el seu millor dia, també podrien dir el  mateix dels organitzadors de l'esdeveniment, realment , n'hi han un munt de coses a millorar de cara al futur.

Però de moment, ens ocuparem de la Sabadell. Canet, tenia com a objectiu principal, avaluar l'estat dels dansaires després del període  de vacances, i especialment, als que no son tan habituals en les alineacions del campionat, i ja de pas, donar descans als que encara estan entre cotons, i com no, als que volien allargar les vacances.

La Hortènsia i el Josep
recollint el segon premi
El concurs es va iniciar amb la sardana revessa, que va ser resolta per dues colles, la Bella Roure i com no, per la Sabadell, encara  que només els barcelonins la van repartir correctament, una llàstima ja que el pot era bastant sucós.

Un cop liquidada la revessa, van començar les tandes de lluïment, aquí va venir el primer i gran problema, la Cobla La Bisbal Jove, estava situada a un extrem de la plaça, veient per l'organització que això podria ser un impediment perquè les colles sentissin la música, la cobla va fer una prova de so, en principi es va donar per bona, però poc després es va veure clarament que la cosa no anava bé, les colles que ballaven de l'altre banda, se les veien i desitjaven per no perdre el compàs. En una de les tandes, la Bisbal Jove va interpretar la sardana "Cavallers de l'eternitat" de Ferran Carballido, una sardana on els primers compassos tan sols hi ha melodia, el decibels que provenia del parc infantil que estava situat justament a la mateixa plaça, era més alt que el de la cobla, miraculosament les colles que competien en el Campionat Juvenil van aconseguir acabar la sardana correctament.

 A tot això, li va arribar el torn a les colles veteranes lliures, aquí va sortir a la llum un altre problema, la manca d'espai, per tant, per resoldre-ho, es va haver d'improvisar dues tandes més, el que va obligar a allargar el concurs.

Malgrat tot, contents
amb la nostra actuació
En aquestes tandes es van ballar les sardanes "3/4 de 100" d'Enric Ortí i "Només a un pas" de Jordi Molina, dos grans sardanes, que ens haguessin fet gaudir, si la cobla no hagués anat tan ràpid de compàs, en especial aquesta última, ja que, a més, ens va tocar ballar al costat dels músics, entre el decibels i la velocitat de la cobla,  mai ens vam arribar a sentir còmodes.

Pel que fa al nivell exhibit, crec que podem estar contents, tot i quedar en segona posició darrere de la Bella Roure, els de la Taca es poden sentir orgullosos.

Per acabar i per ser justos diré, que al final tothom s'ho va passar bomba, amb el galop de sortida, i seguidament amb la cançó "Follow the leader" ballada amb autèntica desesperació per tots els dansaires, i en especial pels més joves.


Manuel Muñoz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada