dilluns, 22 de maig de 2017

De Perpinyà a Poblenou

El nostre President vigilant que ningú
destorbi als seus dansaires
Des de Perpinyà que la Sabadell tenia entre cella i cella el concurs de Poblenou. Calia un bon resultat que certifiqués l’accés a la fase final  i evitar així la repesca. Amb l’objectiu ben fixat, la Colla treballava i assajava mentre  veia que, ara un ara l´altre, anàvem caient víctimes de tot tipus de lesions, dolors i mals; tot un catàleg de traumatologia. ( Només dir-vos que en algun lloc del Vallès hi ha un fisioterapeuta amb la nostra foto emmarcada)

Amb aquest panorama, els dansaires de la Taca es plantaven a Barcelona amb certa prevenció, sabent que l’objectiu -ja de per si difícil si tenim en compte la qualitat dels rivals amb que ens enfrontàvem- adquiria cert to d’èpica amb totes les vicissituds que ens havia tocat passar.


El sempre espectacular
galop de la Sabadell
A les onze, mentre queia un sol inclement a plom, els membres de la sabadell arribàvem canviats i en perfecte estat de revista per escalfar, posar la rotllana en moviment i escoltar les directrius del Josep Maria Martínez.
El concurs va començar amb  la Cobla Ciutat de Cornellà interpretant el Galop Olímpic i la llarga desfilada va servir per constatar als membres de la colla que la calor seria un factor a tenir molt en compte.


Objectiu assolit per la Taca Verda
Després que les Colles grans ja havien ballat la primera de les sardanes del concurs, va ser l’hora de la veritat per als veterans. La primera sardana que tocava ballar era  66 aplecs 99, del mestre Carles Santiago, una sardana balladora amb passatges elegants que la Colla va saber ballar tot i que la Marta Lorente va passar a engrossir la llarguíssima llista de lesionats en plena sardana.

La segona sardana era obra del mestre Beumala i duia per títol Destapem els 60; una sardana amb molta intensitat de principi a fi, amb aires constants i salts, tot un repte per a una colla veterana que la Taca va saber dirimir amb solvència i que va satisfer força als que ens va tocar fer d’espectadors. Una sardana en la que per primer cop aquest any,hi  va reaparèixer l’Isabel, un fet que de per si mateix ja era un triomf. La feina ja estava feta; ara calia fer la revessa mentre esperàvem els resultats.

I la revessa, sota el comandament del tàndem Montse Olivé-Joan Aracil, va ser resolta eficaçment. Una més a la butxaca.
Propera parada Arenys de Munt

Després d’haver ballat la sardana de germanor, va arribar l’hora de la veritat: el veredicte dels jurats. Primers en la primera sardana i segons en la segona.  El concurs se l’enduia la Colla Claror de Goges pels punts, però l’objectiu, evitar una repesca que podria castigar encara més les cames dels nostres dansaires, estava assolit.  Malgrat tot.Felicitat total i completa.

El proper concurs serà dissabte 3 de juny a Arenys de Munt, plaça de l'Església a les 22:00h, on la Sabadell hi participarà en qualitat de lliure veterana. La música anirà a càrrec de la Cobla Vila d'Olesa


Feliu Sallent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada