diumenge, 12 de juny del 2016

Sí que ho podem fer

Clar que es pot. Si assagem i ens concentrem ho podem fer. A Palamós teníem un repte. Havíem de fer dos primers i, així, obtindríem la classificació directa a la fase final de veterans de Catalunya i ens oblidaríem de la repesca. Després de tres campionats volem fer el quart. I a Palamós ho vam fer! La Taca Verda va ballar bé i va fer el primer a cadascuna de les dues sardanes. A més, ens dóna moral per Cardedeu, on diumenge vinent tornarem a ballar per fer dos primers.

No va ser la nit dels nostres revessaires
Però, anem a pams. El dia a Palamós va començar plujós. No s’albiraven bons presagis, però el dia passava i el cel deixava de rajar. La previsió deia que a la nit no plouria i l’organització ho tenia tot a punt a l’esplanada del port de pescadors de Palamós, però només comença el galop d’entrada una gotellada ens cau a sobre. L’organització, si més no, tenia clar que allò seria una nuvolada, doncs així ho havia pactat amb Sant Pere, però els sardanistes ho ignoràvem. La ciutat empordanesa estava el dissabte plena de gom a gom. Pel concurs de sardanes?, us preguntareu. Doncs no del tot. És la setmana de la famosa gamba de Palamós, i ja sabem que el bon menjar mou muntanyes i el cel és un aliat de les bones festes populars i gastronòmiques.

L’entrada del respectable públic era bona. Havia de ser un molt bon concurs. I ho va ser, encara que una mica llarg (cal el ball de súper3 dels més menuts?). La Cobla Tres Vents de la Catalunya Nord va ser l’encarregada de fer sonar la música. A la Sabadell li va tocar ballar les sardanes Pal de paller i L’amic Frederic. Totes dues molt balladores i amb força dificultat interpretativa. Però els dansaires de la Taca ho van resoldre amb satisfacció, tal i com els resultats van deixar clar al final. Això sí, aquest cop no va ser possible resoldre correctament la revessa, malgrat que semblava senzilla per l’elevat nombre de colles que van encertar el seu tiratge. Però potser el nostre revessaire major es va despistar per la sobtada tonada a Els Segadors, la qual cosa el va posar en guàrdia massa tard.

La bona nota, a més, té un significat especial per la Taca, doncs està patint una epidèmia de lesions, sobre tot en la part de les noies. Quan no és una, és l’altra, però hi ha prou fons com per sobreposar-se a les dificultats. Ah, per cert: es prega a tots els components de la Taca que abans de sortir de casa revisin l’equipatge. Les espardenyes són essencials per ballar.

Cardedeu amb el Montseny de fons
Ara toca assajar dur i amb concentració. Cardedeu ens espera diumenge. Tenim una setmana. Allà hi serem amb tota la il·lusió per tornar a ballar bé. Si ho fem, tindrem els resultats. Depèn de nosaltres. Ànims i endavant!


Jordi Oliveres

A Cardedeu el concurs se celebrarà al Passeig del Mestre Alexandri a les 11:00h, la música anirà a càrrec de la Cobla La Principal del Llobregat




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada