diumenge, 19 de juny de 2016

La Sabadell guanya a Cardedeu i té una mica més a prop el Campionat Territorial de les Comarques de Barcelona

La Sabadell escalfant
abans de la competició
Cardedeu és una vila amb una llarga tradició sardanista. Cada tercer diumenge de juny s’hi celebra un concurs de colles sardanistes pel matí i un aplec de sardanes per la tarda. Tot plegat fa que el dia d’avui sigui, per a molts amants de la sardana, una data de trobada ben esperada.

El 1933 es va organitzar el primer aplec en aquesta vila. Actualment l’agrupació sardanista local s’encarrega de dur a terme el mateix dia l’esmentat aplec i el concurs de colles. Enguany ha tocat la celebració del 55è concurs i del 65è aplec.

A Cardedeu s’ha ballat la sisena jornada del campionat territorial de les comarques barcelonines. Per a la colla Sabadell ha estat la quarta, ja que va descansar en el concurs de Sant Feliu de Llobregat i d’Esparreguera. La final del campionat territorial tindrà lloc a Vilanova el dia 16 de juliol (la colla Sabadell descansa aquest dia) just després del concurs que s’haurà fet a Vic el dia 9.
La Cristina i el Satur amb la regidora de
cultura de l'Ajuntament de Cardedeu

Aquest any, però, les colles han deixat buit el Passeig de la Riera per ballar a la pista coberta. L’organització ha preferit , canviar el lloc del concurs, ja que les pluges del dia anterior va deixar en molt mal estat  on s'havia de celebrar en un principi  la competició sardanística.

Fent una mica de repàs, podem dir que el concurs s’ha desenvolupat amb molta agilitat. Primer s’ha ballat la sardana revessa, amb les notes a càrrec de la cobla La Principal de Llobregat. Totes les colles anaven comptant per esbrinar-ne el tiratge i el nostre revessaire, que no falla gairebé mai, ha tingut una errada en una operació matemàtica i aquest lapsus ha fet que no s’encertés el tiratge per un compàs.

Amb moltes ganes hem començat la primera sardana de lluïment, Cosins d’Olesa d’en Max Havart, una sardana amb no gaires matisos interpretatius que la colla Sabadell ha sabut ballar amb molta elegància i solemnitat. Tots hem quedat molt satisfets del resultat. També ho ha vist així el jurat, que ens ha donat un primer unànim.

La Taca està en ratxa, ha fet quatre
primers unànimes entre Palamós i Cardedeu.
A la segona sardana, Fruint de l’amistat d’en Martirià Font i Coll, en Joan Aracil ha fet una interpretació molt arriscada on els dansaires, molt concentrats, hem seguit fil per randa les seves indicacions. També aquí hem tingut la nostra compensació, amb un altre primer unànim.

Després de la satisfacció d’haver ballat bé i del bon resultat obtingut, hem anat a recuperar forces per tornar a ballar a la tarda. En aquest cas en una exhibició dedicada al dia universal de la sardana, a Sabadell.

Avui, degut a l’absència del nostre entrenador, en Josep Maria Martínez, en Joan Aracil ha estat qui ha agafat les regnes de la colla. Hem aconseguit el que en Joan pretenia: ballar i gaudir de la sardana.


Cristina Alcaraz.

L'Aplec l'any passat
Com deia anteriorment la Cristina, els de la Taca vam fer una petita col·laboració amb Sabadell Sardanista a l'ofrena de flors pel setè aniversari del monument a la sardana de la nostra ciutat, en aquesta ballada també es va celebrar el Dia Universal de la Sardana, i com ja va sent tradició, es va posar fi als cursets de sardanes que es fan als centres cívics de Sabadell, no podia faltar el reconeixement a tots els monitors, que han impartit els cursos de sardanes.

I per a la setmana que ve, la festa major de tots els sardanistes, l'Aplec de Sabadell.

Des de la irrupció de la Colla Sabadell enllà en el 2009, les relacions amb Sabadell Sardanista sempre han estat molt fluïdes, i han estat moltes les vegades que hem col·laborat amb l'entitat que ens va donar la vida l'any 1968.

I com no podia ser d'altra manera, enguany també ens tindran al seu costat, col·laborant dins de les nostres possibilitats, perquè com cada any l'Aplec sigui tot un èxit.

Visca l’Aplec

Manuel MuñozCap comentari:

Publica un comentari