diumenge, 26 de juny del 2016

Rubí, un concurs per a gaudir

Recreació de la cara d'un dansaire
de la Taca durant l'Aplec de l'any passat
En el moment que la UCS anuncia les dates de la competicions, el primer que faig és mirar si el concurs de Rubí coincideix amb l'Aplec de Sabadell, la norma diu que la vigília del nostre aplec, cal anar a ballar a Rubí.

I quin problema hi ha? es preguntaran vostès. Total, per ballar dues sardanes a la nit d'un dissabte, i assistir a l'aplec que comença a les onze del matí al dia següent?, mai de la vida això pot ser un problema.

Doncs si que n'hi ha, i m'explico, a Rubí el concurs comença a les deu de la nit, i acaba a les dotze, com resulta que el sant patró de Rubí és Sant Pere, l'organització obsequia a totes  les colles amb les tradicionals coques, i com no s'estan de res, les coques són d'una mida força considerables, com a aquesta hora hi ha gana, els dansaires la engolim sense fer masses concessions al protocol i al bon gust d'estar  asseguts a la taula, en tot cas, tampoc disposem de cadires i molt menys de taules, el cas és que això acaba tan tard, que els dansaires de la Taca que els ha tocat en sort anar a col·laborar amb Sabadell Sardanista al muntatge de l'Aplec, no estan del tot segurs si val la pena d'anar-se'n al llit per dormir tan sols una estona.
Tornarem a menjar coca

Les conseqüències al dia següent són horribles, la somnolència és el denominador comú, actues com un zombi, series capaç de penjar una senyera a la primera persona que estengués el seu braç pensant que és la branca d'un arbre, fins i tot podries arribar-te a dormir al costat de les cobles, quan interpreten la sardana de conjunt l'Aplec de Sabadell.


Però feliçment aquest any, hem pogut gaudir de l'Aplec sense restriccions, d'altra banda, dissabte també podrem gaudir del concurs sense haver de pensar en aixecar-nos massa d'hora al matí. Per tant, després d'aconseguir uns immillorables resultats en els últims concursos, la Sabadell es desplaçarà a Rubí amb tan sols una obligació, passar-s'ho bé sense pensar en la classificació final, ja tindrem temps més endavant per estressar-nos. 


Per als que no coneixen els costums catalans,
això és una coca de Sant Joan, no sigueu mal pensats,
que els catalans no som tan dolents.

A Rubí el concurs se celebrarà a la Rambla del Ferrocarril a les 22:00h, la música anirà a càrrec de la Cobla Sabadell.







Manuel Muñoz


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada