dilluns, 21 de setembre de 2015

La Sabadell i la Arraona guanyen els seus respectius concurs, aquests últims a Barcelona aconsegueixen "La Triple Corona" guanyen el concurs, resolen la revessa i aconsegueixen el trofeu de Colla Completa.

La soprano Rosa Mari Ramírez Abella
en plena actuació
Jornada històrica per a les colles del Grup Sardanista Colla Sabadell, aquest cap de setmana sense cap mena de dubte serà llargament recordat per tots els dansaires de la "Taca". I és que tant l'Arraona al matí en el concurs de Barcelona i la Sabadell a la tarda a Sitges, van aconseguir els seus objectius principals. Encara que si hem de destacar a una de les dues anelles, va estar l'Arraona qui va brillar amb llum pròpia aquest diumenge al Pla de la Catedral.

I és que aquests intrèpids dansaires van aconseguir guanyar la "Triple Corona" és a dir, el concurs en la seva categoria, la sardana revessa i finalment el trofeu a la Colla Completa.

L'Arraona ballant la primera
sardana de lluïment
Per que una colla pugui guanyar aquest premi, els membres del jurat qualifiquen en primer lloc el galop d'entrada, en segon, quantes sardanes de lluïment s'han guanyat, en aquest cas les dues, en tercer lloc, la correcció a l'hora de ballar la sardana de germanor, i finalment, la contribució dels dansaires per agilitzar els màxim possible el concurs.

El premi a la Colla Completa ningú l’esperava, tant és així, que quan el locutor va anunciar a l'Arraona, els seus dansaires estaven al vestidor, per sort la Marina Vañó que encara l'estava fent-la petar, va sortir corrents a recollir-lo de mans de la presidenta de la UCS Núria Escudé.

Pel que fa a l'organització del concurs, va transcórrer amb força agilitat, són molts anys i molta experiència adquirida pels organitzadors, que no són altres que les Colles de Barcelona.
El Josep Ramón i la Montse Trilles
recollint el primer premi

Al Pla de la Catedral, de tant en tant ens sorprenen gratament amb alguna actuació, si a l’any 2012 el Grup musical Macedònia va interpretar en directe un dels seus èxits "Ballen", fent les delícies de grans i petits, aquest any, ens van sorprendre amb l'actuació de la Soprano Rosa Mari Ramírez Abella, que va fer una fantàstica interpretació de la Santa Espina d'Enric Morera, acompanyada per la Cobla Ciutat de Terrassa, aquesta sardana es va ballar de germanor, com que prèviament és va distribuir la lletra de aquesta sardana, tots els dansaires van poder acompanyar a la cantant, (aquest va ser el moment "Pell de gallina") però sent realistes i que ningú s'enfadi, Rosa Mari Ramírez ho va fer infinitament millor.

La Marina Vañó recollint el premi
 a la Colla Completa
I ara toca parlar de la primera anella del Grup, la Sabadell, que si bé va guanyar el concurs a Sitges, no va aconseguir del tot el seu objectiu, i que no era altre que fer un primer a les dues sardanes de lluïment.

Les sensacions dels dansaires en acabar la primera sardana de lluïment "La Plaça del Poble d'Andorra" de Marc Timón, van ser d'eufòria total, una magnífica interpretació del Joan Aracil que els dansaires van executar al peu de la lletra, així va ser corroborat pels nostres "espies insubornables" que després del nivell exhibit res feia presagiar que en aquesta sardana la Sabadell quedaria en segon lloc darrere de la Colla Toc de Dansa.
La Colla Sabadell a Sitges

La segona sardana de lluïment, la interpretació va anar a càrrec de la Montse Olivé, que no es va quedar enrere en assumir riscos, la sardana "Cors robats" d'Enric Ortí, està plena de canvis d'aires que els dansaires de la Taca no van tenir cap problema en executar, ni tan sols en els últims compassos de la tirada de llargs, on la frase musical és un aire, fins el penúltim compàs que acaba en salt, la Sabadell va ser l'única colla que va tenir la valentia de fer el que manava la música, aquesta vegada sí, el jurat va premiar la Colla amb un primer.
La Isabel Ruz i el Feliu Sallent recollint
el primer premi a Sitges

En definitiva, total satisfacció pel nivell exhibit, però no tant per la classificació obtinguda, això obligarà a treballar encara més i més fort si es vol seguir aspirant a guanyar aquest Campionat, puc assegurar que encara queda molt marge de millora.

Un altre apunt, si al matí la revessa la va resoldre correctament la Montse Olivé, a la tarda va se el torn del Joan Aracil,  com dèiem abans una jornada per emmarcar.


Manuel Muñoz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada