dilluns, 29 de juny del 2015

La Colla Sabadell fa un pas de gegant en les seves aspiracions de guanyar el Campionat Territorial

La Arraona, una colla de primera
Divendres passat les previsions de la Méteo no eren massa encoratjadores, la pluja no era l’amenaça, però si que es va anunciar el començament d'una onada de calor aquella mateixa tarda, i la perspectiva d'haver de ballar amarats de suor no era gaire agradable, però  com sol passa moltes vegades, l'anunciat pel servei meteorològic per aquella nit no es va ajustar exactament a les previsions, a Rubí, dissabte a la nit simplement, feia calor, res que els dansaires de la Taca no poguessin suportar.

La Dolors i l'Albert amb el trofeu
i la tradicional coca
Mentre els dansaires ens dirigíem del vestuari al lloc de celebració del concurs, el nostre Capdanser, em va preguntar, -com veia el grup aquesta nit?, si els veia prou concentrats com per guanyar el concurs amb solvència?, la meva resposta, va ser, -Fes-me aquesta pregunta després del escalfament. Un cop que el JM. Martínez donés per acabat el mini assaig previ al concurs, ho vaig veure  clar, aquest seria un altre concurs per recordar sempre.

Curiosament abans de començar la competició, la Cristina Alcaraz, em va recordar , que feia  exactament un any, ella aleshores ballava amb la Colla Roques Blaves, la Sabadell va fer a Rubí el millor concurs del Campionat de Catalunya i amb diferència, jo estava convençut que aquest any es podia repetir la història.

La Isabel i el Joan Pujol amb
el seu primer i la seva coca
Tot estava ja preparat, a diferència del que passa en el Campionat de Catalunya, on les colles, coneixen per endavant quines sardanes tocaran les cobles, al Territorial, és tota una incògnita. Quan tots els dansaires estaven agafats de les mans, la locutora va anunciar la primera sardana de lluïment, "Xaloc" de Jordi Molina, en aquest moment es va escoltar un crit d'aprovació dels dansaires que coneixien aquesta sardana, una peça musical excepcional, tremendament exigent en la seva interpretació, veient les cares d'alegria dels components de la Sabadell, estava clar que res podia sortir malament.

Des del primer compàs, la Sabadell va fer pensar al públic assistent que Jordi Molina va escriure aquesta sardana pensant en nosaltres, els dansaires de la Taca Verda semblava que tenien vint anys menys, totalment capaços de convertir el pipí de cabra en gasolina.

La segona sardana que va interpretar la Cobla Sabadell, era una altra obra d'art, "Camí d'il·lusions" de Pitu Chamorro, una sardana musicalment parlant que està a les antípodes de "Xaloc" aquí la potència en la interpretació es va canviar per l'elegància, la colla en aquesta sardana va canviar totalment el registre, demostrant la versatilitat dels seus dansaires, conclusió Rubí torna a ser un talismà per a la Sabadell.

I ara parlem de la Arraona, una Colla amb qualitat suficient per participar en el Campionat de Catalunya i que no està tenint sort en els seus concursos, ja que li està tocant ballar sola, sense altres colles per poder competir, i per a més inri, la sardana revessa que la Montse Olivé va resoldre correctament, la colla no va saber acabar-la bé.

La Arraona i la Sabadell

Per acabar, el resultat va ser l'esperat, fer un primer a les dues sardanes, però la sorpresa majúscula la va donar la Colla Roques Blaves, que a la primera va fer un tercer i un quart a la segona, posant molt planer el camí a la Sabadell cap el títol del Territorial a falta d'un concurs, que se celebrarà properament a Vilanova i la Geltrú.


Manuel Muñoz


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada