diumenge, 6 de maig de 2012

10è CONCURS DE COLLES SARDANISTES DE SABADELL, TERRITORIAL COMARQUES DE BARCELONA, COLLES ARRAONA I SABADELL 13-5-2012.

Us presentem la nostra ciutat. Sabadell junt amb la seva veïna Terrassa-, és cocapital del Vallès Occidental. Unes de les peculiaritats que fan de Sabadell única al món, és que, mentre el nucli urbà compta amb només 200.000 habitants, el seu “barri marítim”* en té més de 1.600.000

La nostra ciutat va ser pionera a Catalunya de la Revolució Industrial, i dins el sector tèxtil es va arribar a convertí en la més important de l’Estat Espanyol, fins i tot va rebre el sobrenom de “la Manchester catalana” als anys setanta es va fer popular l'eslògan-, (en castellà) "SABADELL PRIMER CENTRO TEXTIL LANERO DE ESPAÑA".

En l’actualitat-, Sabadell conserva el seu passat industrial, encara que en els últims temps s'ha anat diversificant en el sector serveis.

Així doncs quan visiteu la nostra ciutat amb motiu del 10è Concurs de Colles Sardanistes, us recomano un petit passeig a peu, que va des de l'estació d'autobusos fins a la Plaça Sant Roc. La ruta la començarem al Carrer De la Indústria, tot caminant podreu admirar edificis modernistes com l'Hotel Suís, la Casa Ponsà seu de l’Arxiu Històric de Sabadell, i al final del carrer hi trobareu el Despatx Lluch i l’Escola Sagrada Família. A continuació comença el carrer Del Pedregar, allà hi ha la Casa Duran construïda entre el 1578 i 1606. Descobrireu que Sabadell no és només una gran avinguda amb centres comercials i un” barri marítim”* enorme.

Pel que fa al concurs, que és el segon vàlid per al Campionat Territorial de les Comarques de Barcelona, serà el primer en el que hi participa la Colla Arraona, amb l'objectiu de repetir el bon nivell exhibit a Granollers. Per la seva part la Sabadell té el l'objectiu de millorar la classificació d'Igualada, aquest any el campionat compta tant sols amb cinc concursos i no hi ha gaire marge de maniobra.

El concurs començarà a les 18h a la Plaça Sant Roc, la música la posarà la Cobla Contemporània.

Amb més temps Sabadell mereix un visita, així com també tot el Vallès. La comarca a la qual  el poeta sabadellenc Pere Quart va dedicar aquests versos,


                                                    En ma terra del Vallès
                                                    tres turons fan una serra,
                                                    quatre pins un bosc espès,
                                                    cinc quarteres massa terra.
                                                    "Com el Vallès no hi ha res."

*Barcelona
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada