dilluns, 26 de setembre del 2011

Concurs Pla de la Catedral Barcelona 2011, Colles Arraona i Sabadell

En el 2009 Santa Helena es va quedar de pedra (és de bronze) en veure que la Colla Sabadell era relegada a les últimes posicions de la classificació, consternada per veure als dansaires de la Taca Verda tan afligits, va baixar del cimbori en el qual estava instal·lada, "no tornaré a pujar fins que la Sabadell guanyi aquest concurs" va dir.

 En el 2010 la Sabadell es va quedar a un pas d'aconseguir que Santa Helena tornés al pinacle de la Catedral de Barcelona. Fins que a les seves oïdes va arribar la notícia que la Sabadell s'estava preparant a consciència per a aquest concurs, i que tenia moltes possibilitats de guanyar-lo, ho va voler presenciar “in person“, i amb el seu vestit nou va tornar a presidir el Pla de la Catedral a 84,5 metres d'altura,  per fi va ser testimoni del triomf de la Taca Verda, ha aconseguit un quart lloc per la Colla Arraona i un primer lloc per la Colla Sabadell.

Les alegries no han acabat aquí, perquè com és costum el Jaume, que avui també li ha tocat ballar amb la Arraona, ha encertat la revessa. L'Ester per la seva banda, ha tingut la responsabilitat de repartir per primera vegada en un concurs. A la  anella Arraona han hagut altres novetats com el debut de la Mont i la Marisa, felicitats i benvingudes a la Gran Taca Verda. 

El d'avui ha estat un concurs molt especial, doncs estava presidit pel Molt Honorable Senyor Pasqual Maragall,  que va ser alcalde de Barcelona i president de la Generalitat de Catalunya.


La seva presència no ha estat casual, doncs avui s'ha estrenat la sardana Bicicleta, Cullera, Poma, del compositor Jaume Riu i Lladregota. L'autor ha cedit tots els drets a la Fundació "Pasqual Maragall Alzheimer Internacional“, per lluitar contra la malaltia. Aquesta sardana ha estat la de Germanor, i Pasqual Maragall  ha volgut  participar a la mateixa, unint-se a les colles.


La classificació ha estat la següent: 1ª Sabadell, 2ª Juventut Sardanista, 3ª Arrels de Dintre el Bosc, 4ª Arraona, 5ª L'Estelada, 6ª Dansaires de Maig, 7ª Continuïtat, 8ª Sempre Laietans, 9ª Encara hi Som i 10ª Penedès.


Nota de l'autor: L'estàtua de Santa Helena va ser desmuntada del seu pinacle de la Catedral de Barcelona l'estiu del 2009 per ser restaurada, després de dos anys de treball, dissabte passat dia 24 va ser col·locada una altra vegada en el seu lloc a 84,5 metres d'altura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada