dilluns, 3 de setembre del 2018

La Taca Verda guanya el concurs d'Encamp, en la seva primera visita a terres Andorranes

Després d'unes merescudes vacances la Sabadell ha tornat a la feina, això sí, a poc a poc, no fos cas que prenguéssim mal.

Ni la paella, ni el cava, ni la calor,
van poder amb la Taca,
sobretot, professionalitat
Una setmana de treball que ha culminat amb el concurs d'Encamp, a Andorra, primera visita de la Taca al país dels Pirineus, que podríem dir que s'ha saldat amb dos aspectes força positius, d'una banda, el lúdic festiu amb que la Taca s'han pres aquest cap de setmana i d’una altra comprovar el bon estat de forma dels dansaires.

Secció femenina de la Colla
Una sortida que va començar divendres a la tarda amb un grup de dansaires, que podríem anomenar com "Els desafeinats" compost per jubilats i treballadors amb oficis liberals amb horaris a mida del consumidor, mentre uns viatjaven fins al seu destí, a la bonica població d'Encamp , altres  menys privilegiats continuaven treballant fins a altes hores de la nit, però ara, no és l'hora dels retrets, anem al que ens interessa.

Dissabte a les cinc en punt i sota un sol de justícia va començar el galop d’entrada "Esclat de Sant Roc" de Jeroni Velasco, un galop on la Sabadell va apuntar molt bones maneres, diríem que amb una elegància especial,  cosa que té el seu mèrit, pensem en la calor que feia, més la ingestió prèvia d'una paella molt ben acompanyada d'un bon cava, exactament cinc ampolles, les dues últimes es van deixar per a més tard, abans de res, professionalitat.
De la revessa ja en parlarem la setmana que ve.

Si la muntanya no va a la Colla,
la Colla va a la muntanya
I així a poc a poc va arribar el torn de la primera sardana de lluïment "Aires de Rubí" de Jaume Bonaterra, molt acceptable l’actuació dels de verd, tenint en compte la situació. A continuació i després de buidar la meitat de la reserva d'aigua potable del Principat, per part dels dansaires de totes les colles participants, la Cobla Flama de Farners va interpretar la segona sardana de lluïment, aquesta vegada una estrena "Encamp 25è.Concurs" de Albert Font i Turon, bonica sardana, però tremendament exigent donat la temperatura que feia a la plaça dels Arínsols.

Ja només quedava la sardana de germanor i el repartiment de premis. El pòdium va quedar de la següent manera: en tercer lloc Colla Trenc d'alba, segon lloc per a la Toc de Dansa i primer la Colla Sabadell.

Casa museu Domenech,
Canet de Mar
Més enllà del resultat, el que més podríem destacar és el nivell exhibit després de diverses setmanes d'inactivitat, ara toca treballar dur per estar en plena forma per a l'inici de la Fase Final A del Campionat de Catalunya.

Però de moment la Taca Verda continuava de cap de setmana, quedava per davant tot un diumenge, mentre uns van aprofitar per assistir a l'aplec d'Encamp, el gruix de la colla va preferir anar d'excursió com si fossin cabres salvatges per aquelles muntanyes de Déu.

I per a la setmana vinent, concurs de Canet de Mar, últim del Territorial. Guanyar-lo significaria la consecució del Campionat Territorial de les Comarques de Barcelona.

Manuel Muñoz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada