dimarts, 12 de maig del 2015

La Sabadell balla sola a Sabadell

Colla Mare Nostrum, guanyadora del concurs,
passa directament a la Fase Final A
En el concurs de Sabadell fa ja set temporades que els de la Taca Verda van fer la seva reaparició, després de diversos anys lluny de la competició. Doncs bé, resulta que en tot aquest temps, la Sabadell no ha estat capaç de guanyar a casa seva. Aquest any tots els dansaires s'havien conjurats a que no es repetís la història. I per aconseguir aquest objectiu tothom es va posar mans a l'obra, o sigui treballar molt i bé.

I per fi el 2015 ha estat l'any en què la Colla Sabadell ha aconseguit, per fi sortir com la colla vencedora en la seva categoria al concurs de Sabadell. Tan sols un petit detall, els de la Taca Verda eren els únics participants en la categoria de Veterans.

La Tere Pujol i l'Àngel Campoy
recollint el premi
Malgrat aquesta circumstància, els de la Taca s'han pres molt seriosament aquest concurs, a part que el fet de ballar a casa ja és prou al·licient per fer-ho bé, cal tenir en compte que el proper diumenge comença per a les colles de la categoria veterana al Campionat de Catalunya i la concentració ha de ser màxima.

Les dues sardanes de lluïment que li va tocar a la Sabadell, es van ballar a un gran nivell, en cap moment es van notar els canvis d'alineació entre una i altra, i que com vaig dir la setmana passada, aquesta Sabadell ha guanyat molt en regularitat, i això sempre dóna molta seguretat al grup.

I ara toca donar dues molt bones notícies, la primera, va ser el debut amb la Sabadell, que no amb la Arraona, de la Cristina Alcaraz, i la segona, que per fi en l'actual temporada s'ha resolt correctament una sardana revessa, esperem que no sigui l'última.

Colles Mans Amigues i Xàldiga
Això ha estat tot pel que fa a la Sabadell, ara anem a comentar una mica com ha sigut el concurs. Aquest any al no ser puntuable per al Campionat Territorial, l'assistència de colles ha estat menor, però no per això ha tingut menys interès, tot al contrari, les colles Grans que ens han visitat han estat les sis millors colles del Campionat de Catalunya de la temporada passada, a Sabadell han estat lluitant per una de les tres places que donen accés directe a la Fase Final A, que és la que dóna opcions a conquerir el Campionat de Catalunya, en aquest cas han estat les següents: Mare Nostrum, guanyadora del concurs, Tarragona Dansa, i la tercera la Colla Xàldiga, la resta per poder accedir a aquest grup (Champions) hauran de fer una fase de repesca.

I ja finalment comentar que el concurs ha estat un gran èxit d'organització i de públic, més enllà del que sol acompanyar a les colles, i que malgrat la calor ha omplert completament la Plaça Sant Roc. També hi ha hagut ple d'autoritats, des de l'alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, el regidor de cultura, Joaquim Carné i el regidor Carles Rossinyol.

Barcelona (Poble Nou)

Per acabar comentar el gran espectacle ofert per la Cobla Contemporània, que com sempre ha aconseguit que la fi de festa del concurs de Sabadell fos veritablement èpic.

Diumenge 17 de maig dóna el tret de sortida a Barcelona el Campionat de Catalunya per colles veteranes Grup A, el concurs se celebrarà als Jardins del Dr. Trueta, a dos quarts de dotze, la música anirà a càrrec de la Cobla La Bisbal Jove





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada