diumenge, 17 de maig del 2015

La Colla Sabadell guanya amb autoritat el primer concurs vàlid per al Campionat de Catalunya Veterans.

Colla Sabadell

La Colla Sabadell guanya el primer concurs del Campionat de Catalunya, i de la millor manera possible, per unanimitat del jurat, mentre les seves perseguidores lluitaven entre elles per al segon lloc.

Per els de la Taca, no ha pogut començar millor aquesta competició. Ja amb els deures fets i amb el pas a la Fase Final gairebé garantida, el següent concurs del campionat a Palamós, ja sense l'ansietat d'haver de aconseguir un primer en cada sardana, els dansaires tindran l'obligació de demostrar del que són capaços de fer.

Colla Arraona

Però si el resultat del concurs ha estat excel·lent, al matí no presagiava res de bo, un monumental embús a l'autopista C-58 ha tingut als dansaires de la Sabadell a punt d'un atac de nervis, tant els que estaven retinguts en ruta, com els que ja  eren en els Jardins del Dr. Trueta. Per sort, les balladores i balladors que faltaven, anaven arribant a poc a poc. Ja gairebé sense temps per escalfar la musculatura, la Cobla Bisbal Jove ha començat la interpretació del Galop d'entrada, els cors d'alguns dansaires encara anaven a mil per hora.

El Joan Aracil fa saltar la Colla
a la sardana revessa

I amb un sol de justícia, ha començat la primera sardana de lluïment, "El silenci del Far" de Jordi Molina, una preciosa composició sardanística, que els de la Sabadell no han arribat a gaudir del tot per culpa de la calor sufocant que feia a l'hora del concurs, però les altes temperatures no han sigut les úniques culpables, el turmell del Josep Estadella ha començat a donar la tabarra, i el genoll dret del Joan Aracil, feia un soroll tant estrany, que semblava acompanyar a la cobla en el compàs, i sense partitura.

A la segona sardana, titulada "Petits Laietans" de Joan Jordi Beumala, ha descansat el Josep Estadella, per no forçar innecessàriament el turmell, en canvi el Joan Aracil, si que ha pogut tornar a l'anella.

Aquesta vegada els de la Taca Verda s’han oblidat de la calor i han ballat a un gran nivell, sens dubte molt millor que la primera.

Arraona i Sabadell
dues anelles una Colla


Per acabar un matí rodó, el Joan Aracil li ha posat la cirereta al concurs, resolent correctament la sardana revessa.

I l'Arraona? doncs malauradament, ha hagut de ballar sense contrincants, una veritable llàstima, ja que aquesta temporada, la Taca Verda té una segona anella que és sens dubte  de primera, i n‘hi ha moltes ganes de demostrar-ho, la temporada és molt llarga i just ara ha començat, segur que més endavant ho podran demostrar.

I això es tot per avui, la propera parada, Palamós, que serà el segon concurs del campionat de Catalunya, allà es decidirà quines colles passen directament a la fase final i quines hauran de continuar lluitant en la fase de repesca, sort a tots.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada