diumenge, 22 de juliol del 2012

Concurs de Vilanova i la Geltrú, Campionat de Catalunya Veterans 2012, Colla Sabadell.


Després de la primera jornada a Esparreguera on les Colles, Ressò, Roques Blaves i Sabadell es posaven al capdavant de la Classificació General, quedaven els dubtes de com reaccionaria la Colla Toc de Dansa, i si la Sabadell es confirmava com una colla a tenir en compte a partir d'ara.

Per part dels tarragonins es van poder treure l’espina  del quart lloc que van fer a Esparreguera,  quedant classificada aquesta vergada en primer lloc empatades amb les Roques Blaves.

Quant a la Sabadell ha quedat clar que es converteix en una colla amb serioses aspiracions de cara a guanyar el campionat, després de fer un concurs gairebé perfecte.

La primera sardana "Apa Nano" de Josep Capell, no presentava masses problemes en la interpretació, les sensacions des de dins de l'anella eren molt bones com així ho van confirmar els nostres "espies insubornables". Tot i així, només va aconseguir un tercer lloc empatant amb la colla Ressò, realment esperàvem alguna cosa més.

En la segona, la Cobla Maricel va interpretar "Mercè" de Josep Saderra, aquesta sardana la Colla es va poder lluir molt més, les sensacions tornaven a ser les mateixes que abans, i encara que la última tirada el cansament semblava aflorar entre els dansaires, exteriorment la impressió era la d'una colla molt ben compactada. Aquesta vegada si que hi va haver recompensa aconseguint un primer lloc, que serveix per col·locar a la Colla Sabadell segona en la classificació general del campionat, a només mig punt de la Colla Roques Blaves de la Passió.

Quant a la sardana revessa, un altre encert, aquesta vegada va ser resolta per la M ª Teresa Pladevall, la Taca Verda constata així que disposa un excel·lent equip de revessaires.

Com dèiem setmanes abans,  durant aquesta temporada hi hauria un degoteig de dansaires que anirien debutant, ahir li va tocar el torn al Jordi Feliu un experimentat dansaire bregat en mil batalles, ex-dansaire de la millor colla de Catalunya, el nom d'aquesta anella no la diré per no ferir les sensibilitats de ningú, els que em coneixen ja saben les meves preferències, oi que si Mercè??. Gràcies Jordi i felicitats pel teu debut.

La Classificació d'ahir fou la següent, primer Lloc empatades Toc de Dansa i Roques Blaves, Tercera Sabadell, Quarta Ressò, i cinquena Dansaires de Maig.

Resumint, enguany el Campionat es confirma com una lluita entre les quatre primeres colles, en aquest moment, cap colla es pot descartar per al triomf final, en cadascuna de les quatre sardanes que s'han ballat, només els petits detalls han fet que una anella estigui en el primer lloc o en el quart, tot apunta que això seguirà així fins al final de la temporada, aquesta és la millor notícia per a aquest campionat.

Acabat el concurs els organitzadors van obsequiar amb coca de crema i cava a totes les colles participants, tot un detall, però que a causa de la gran quantitat de seguidors de la Taca i la gana que portaven els dansaires la coca va ser devorada en pocs segons,  respecte al cava la falta de gots no va ser cap obstacle perquè tots ho provessin, encara que només fos un glop.

Per finalitzar aquesta crònica m'agradaria donar les gràcies a tota la "Claca" que es va desplaçar fins a Vilanova per donar ànims a la Colla Sabadell, igualment als que ho han fet per correu electrònic, facebook o directament el dijous a l'assaig.

Bones vacances a tothom, que descanseu molt i que sigueu molt feliços, us ho mereixeu. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada