dissabte, 14 de juliol del 2012

Concurs de Vilanova i la Geltrú, Vàlid per el Campionat de Catalunya Veterans Colla Sabadell, 21-7-2012.


Si de veritat vols posar en un compromís a una criatura, només li has de preguntar :
-A qui estimes més, al pare o a la mare? després d'uns moments d'indecisió et contestarà,
 -A tots dos  igual -
Un dilema semblant se'ns ha presentat a la Colla Sabadell,
-On voleu anar, al concurs de Vilanova i la Geltrú o al de Ceret?
la resposta és òbvia, a tots dos.

Volem estar i estarem dissabte a la nit a Vilanova, un concurs que afrontem amb moltíssima il·lusió, hi ha molt bones raons per no faltar, enguany el campionat es presenta com el més emocionant dels últims temps, i així ho demostra la classificació de la primera jornada a Esparreguera, amb les colles, Ressò, Roques Blaves i la Sabadell empatades en la primera posició,  on la colla Toc de Dansa  la gran favorita, va quedar sorprenentment condemnada al quart lloc. Per tant la jornada és transcendental per a totes les colles, en especial per els tarragonins, ja que el proper dissabte lluitaran per no quedar despenjades de la resta de colles.

I Ceret que?   Per a la Colla Sabadell com per a les altres colles, el concurs comença uns mesos abans, ja que cal preparar el galop de fantasia que es fa als carrers del centre de la vila. Uns carrers que  s’omplen  d'un públic totalment entregat i disposat a aplaudir generosament totes les evolucions de les colles.


Això tan sols és el preludi del gran concurs de colles on les sardanes són sempre molt ben seleccionades per tal de fer-les molt atractives tant a les colles com al públic assistent. El punt culminant de la nit arriba amb la sardana de germanor, quan s'apaguen els llums de la plaça de bous i s'encenen les torxes que porten tots els dansaires, és el moment més emotiu i espectacular de la nit.

Els tres dies del “Festival de la Sardane” es viu a Ceret com una gran festa major, on l'única protagonista és la sardana amb tots els seus àmbits.


Conferències, ballades, recepció de les colles a l'Ajuntament, cercaviles, concursos i concerts, tot un poble orgullós de la seva cultura, sense reserves, sense complexos. Durant aquests tres dies Ceret es converteix en la capital de la sardana a Catalunya.

Qu'elle est jolie la Sardane
Que l'on danse main dans la main
Du pays des tramontanes
Elle vole jusqu'aux pays voisins
Ce soir combien d'amourettes
Vont éclore dans les cœurs de vingt ans
Combien vont perdre la tête
Pour toi, Sardane du pays catalan
Pour toi, Sardane du pays catalan.             " La jolie sardane"       Charles Trenet


Aquest any el calendari ens ha jugat una passada, dos grans concursos en la mateixa data.


-A qui estimes més al Pare o a la Mare??

El Concurs de Colles Sardanistes de Vilanova i la Geltrú tindrà lloc a la Plaça d'Enric Cristòfol Ricart a les 22h amb la Cobla Maricel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada