dilluns, 18 de juny del 2012

Dia Universal de la Sardana, 3ér aniversari del Monument de la Sardana de Sabadell.


Diumenge es va celebrar a tot Catalunya el Dia Universal de la Sardana, com cada any es tria una sardana per ser ballada per tots els sardanistes del món el darrer diumenge abans de Sant Joan, aquest any ha estat seleccionada la sardana "El Saltiró de la Cardina "de Vicenç Bou, perquè es compleixen 50 de la seva mort i 100 des de l'any que va ser estrenada.

A Sabadell aquesta celebració va coincidir amb el tercer aniversari del Monument a la Sardana i amb el final dels cursets de sardanes que s'imparteixen en els diferents Centres Cívics i Casals de la nostra ciutat.

El president de Sabadell Sardanista Francesç  Manaut i el Regidor de Cultura Juan Carlos Sánchez, van ser els encarregats de fer uns breus parlaments abans de la ofrena de flors, posteriorment la Colla Sabadell va ballar la sardana d'en Carles Santiago "Colla Sabadell." interpretada per la Cobla Nova Vallès.

Un cop acabat aquest acte va començar la ballada organitzada per Sabadell Sardanista, de la qual destaquen dues sardanes, la abans nomenada "El Saltiró de la Cardina" i "La flama de la sardana" de Tomàs Gil i Menbrado, aquesta última es va interpretar en homenatge als monitors dels cursets.



Al descans de l'audició es va fer entrega per part de Francesç Manaut els diplomes acreditatius a tots els alumnes dels cursets i que van ser rebuts pels seus respectius monitors.   








Els monitors homenatjats, Lola Cano, Jordi Casanovas, Àngel Campoy, Rafi Montesinos, Francesc Rovira i Mª Carme Llorens amb Francesc Manaut President de Sabadell Sardanista.                                                                                                        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada