diumenge, 6 de maig de 2018

La pluja rep la Taca Verda en la seva primera visita a Ripoll

La Montse Trilles i el Feliu 
recollint el trofeu

Sovint, a la ràdio, sobretot en els programes matinals, donen notícies sobre estudis fets per científics (alguns fins i tot els coneixen a casa seva) d'universitats de les que mai a la vida hem sentit parlar i que el més segur mai més tornarem a sentir el seu nom, en les quals afirmen, sota una base pseudocientífica el perquè passa això o allò altre, i de la qual ningú mai s'ha preocupat, i que per descomptat tampoc té cap transcendència en la nostra vida quotidiana. El cas és que un servidor, ja fa temps, vaig escoltar un treball realitzat per uns d'aquests científics d'una d'aquestes universitats, en la qual s'afirmava que durant els caps de setmana, sempre hi ha més possibilitats de pluja que en un dia feiner, a continuació donaven la explicació del per què d'aquest fenomen tan antipàtic, i que per descomptat no vaig a donar la resposta, més que res perquè no se la creuen ni ells. Però el que està passant d'un temps ençà m'està fent trontollar la meva fe en creure tan sols en el que veig i puc tocar.

Primera sardana de lluïment
Doncs bé, com tothom està comprovant, el mal temps apareix preferentment els caps de setmana, un exemple, en aquests primers mesos de l'any l'entitat Sabadell Sardanista, ja ha hagut de suspendre 3 ballades, i les notícies que ens arriben a través de les xarxes socials ens diuen que això és un mal que afecta a totes les entitats, tan sols s'han celebrat els aplecs que ja per costum es fan en pavellons esportius, el mateix passa amb els concursos, si els comptes no em fallen, la pluja ha obligat a traslladar a altres quatre comptant el d'avui a Ripoll, i això que tot just ara ha començat la temporada, al final els sardanistes haurem de equipar-nos amb un uniforme de neoprè i calçat per a piscines, en fi, com va dir la meva tia Enriqueta, -Nen, passa a dins, que  el sopar és a la taula-.

La Montse Trilles la Isabel i
ja més tranquil el Joan Aracil.
Anem doncs i parlem una mica del concurs, la cosa no ha començat gens bé, de bon matí i mentre gaudíem del nostre esmorzar a un bar, han saltat totes les alarmes, a l'Aracil li havien robat l'uniforme, tothom es preguntava, com podia haver una ment tan recargolada com per sostreure  l'uniforme a un pobre sardanista, mentre uns cridaven als Mossos d'esquadra, altres s'estiraven dels cabells, el més afectats de tots, el pobre Joan Aracil, no parava de plorar per tots els racons, -On estarà la meva roba- sanglotava. Quan les forces de seguretat de l'estat, s'han personat, el cas ja estava resolt, sense que calgués la intervenció de la policia. La nostra amiga i companya Cristina, en un afany de servei a la colla, havia rescatat l'uniforme pensant que era del Lluís, uns dels dansaires que de tant en tant es va deixant les seves pertinences per aquí i per allà, cas tancat. Del concurs dir, que no s'ha resolt la sardana revessa i que hem fet un primer, més que res perquè ballàvem sols en la nostre categoria, cas tancat.

La Colla Aires Gironins ballant de Campionat
al 2009 a la Plaça Sant Roc de Sabadell
Doncs ja està, ara si, si no passa res, d'aquí a una setmana comença el Campionat de Catalunya a la categoria de Veterans, els propers dies toca doble sessió d'entrenament, cal estar ben preparats, un bon començament és bàsic si volem evitar la fase de repesca. A part que ens faria molta il·lusió sortir vencedors a casa nostra, seria la primera vegada que aconseguiríem la victòria en un concurs del campionat a Sabadell, tot i que serà molt difícil, amb colles com la Claror de Goges de Banyoles, Toc de Dansa de Tarragona i sense oblidar la Bella Roure de Barcelona, aquestes tres anelles són en principi les colles a batre, el nivell és molt alt i cap vol anar a una fase de repesca, diumenge que ve a aquesta hora es resoldrà l'enigma.

El concurs començarà a les 18 h, a la plaça Sant Roc, la música anirà a càrrec de la Cobla Marinada.Manuel MuñozCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada