diumenge, 9 de juliol de 2017

A Vic la Sabadell dóna un altre pas cap endavant per aconseguir el seu objectiu més pròxim, el Territorial

Galop d'entrada
Amb més d’una trentena de rotllanes es va omplir aquest dissabte a la nit la Plaça Major o del Mercadal de Vic, en motiu del 92è concurs de colles sardanistes.

Una de les places porxades més boniques de Catalunya envoltada d’arcades, totes elles diferents, i presidida de cases nobiliàries de diversos estils arquitectònics. Una plaça que  ha vist passar durant el pas dels anys innombrables activitats comercials, culturals i folklòriques.

Aquest any, amb la plaça més il·luminada que altres anys i molt bona temperatura pels balladors, es va celebrar el concurs, on les colles veteranes ho donarien tot ballant la repesca per aconseguir un lloc al grup A del campionat de Catalunya. També va tenir lloc el cinquè concurs del campionat Territorial de les comarques de Barcelona, el tercer pels de la Taca, ja que als dos primers vam descansar.

Després del galop es va ballar la sardana revessa, personalment més agradable a l’oïda que altres vegades però no més fàcil de resoldre. Esperem que a la propera crònica us puguem dir que l’hem resolt correctament.

Inici de la segona
sardana de lluïment
La primera sardana de lluïment, interpretada per la cobla Bisbal Jove, va ser “Porta-la amb tu” d’Oliver Marquès, i la segona “Briònia” de Xavier Pagès i Corella. Són d’aquelles sardanes que, com més les escoltes, més t’agraden.

La colla, lluitadora de mena, ho volíem fer bé. Amb una alineació inèdita, cosa que passa sovint, gairebé a cada concurs, no se sap mai al costat de qui ballaràs. Se suposa que degut al gran nombre de dansaires que som a la colla i el fet de tenir sempre un o altre lesionat... i que carai!, ens agrada canviar de parella i de contraparella, manera de no entrar en conflictes i estar per la feina.

La sardana de germanor va ser dedicada als 50 anys de Sant Tomàs, entitat que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. La peça composta per Rafael Ramírez va ser cantada per la soprano Rosa Mari, i ballada per membres de l’entitat juntament amb les colles.
Ara només tocava esperar les classificacions.

La coca més desitjada
Les colles repescades al Campionat Veterà van ser: la Bella Roure, Toc de Dansa i Ressò. Les nostres felicitacions a a les colles guanyadores i molta força a les altres perquè puguin assolir les seves fites en properes temporades.

Al campionat de comarques de Barcelona, que era pel qual nosaltres havíem ballat, la nostra colla va fer el primer, seguit de la colla Ressò i Llaç d’Amistat.

La colla Sabadell va ser l’última en recollir el trofeu, el fuet i la coca. Coca? On era la coca? Per qüestions logístiques ens havíem quedat sense coca. A canvi, vam rebre unes bosses de llaminadures, gràcies al Lluís,  “qui no plora no mama”. Com podien deixar una colla guanyadora sense coca? Aquestes van ser les paraules de la Núria Escudé quan va venir al vestuari amb una coca per a nosaltres.

Aquella coca, acompanyada d’una cerveseta, asseguts sota la porxada de la plaça va ser la millor coca del món.

El podràs visitar a Vilanova i la Geltrú
Ara toca, doncs, després de tant dolços, continuar els assajos per preparar-nos pel proper concurs de dissabte vinent a Vilanova i la Geltrú, un concurs que per nosaltres serà la nostra quarta jornada del Campionat Territorial, la competició se celebrarà a la plaça d'Enric Cristòfol Ricard a les 22:00h i la música anirà a càrrec de la Cobla Maricel.


Cristina Alcaraz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada