diumenge, 2 d’abril del 2017

El 'relaxing cup of café con leche' de la Colla Arraona a la plaça de la Vila a Sant Feliu de Llobregat. Primera jornada del Campionat Territorial de les Comarques de Barcelona

Tot i que el nostre cronista se l'ha passat per alt,
la millor notícia de totes ha estat la reaparició del Vicenç,
enhorabona i que no pari la música
La plaça de Sant Feliu de Llobregat mai ha estat propícia per als de la Taca Verda, les visites a la capital del Baix Llobregat sempre s'han saldat amb no gaire bones classificacions, només cal mirar els resultats obtinguts en anys anteriors, per adonar-se que aquests han estat sempre descoratjadors, desconcertants, paupèrrims, fins i tot diríem que molt pobres per el que en un principi s'havia vaticinat per els tacats de verd. I això si que és un misteri, i no el Triangle de les Bermudes.

Però enguany, tota la Taca Verda s'havia conjurat perquè una vegada per totes canviés aquesta dinàmica, i que Sant Feliu fos per sempre un sinònim de victòria. I ha estat  avui dos d’abril, que per fi podem dir amb orgull que ho hem aconseguit, la Colla Arraona ha triomfat, aconseguint per primera vegada guanyar el concurs de Sant Feliu en la categoria de veterans.

La Colla Arraona amb la
Catedral de Sant Llorenç de fons
També cal reconèixer que ho tenien tot de cara, uns dansaires molt motivats, una esplèndida plaça, una cobla, La Principal de Terrassa que ha interpretat unes magnífiques sardanes que resultaven un pecat ballar-les malament, i si no, jutgin vostès mateixos, la primera de lluïment ha sigut "Maranna" de Lluís Alcalà i la segona "l'Albert i en Cesc" de Conrad Saló, i amb tots aquests condicionants a favor i sobretot perquè érem l'única colla que ballava en aquesta categoria.

Bé ja està bé de tanta ironia, no oblidem que la setmana passada l’Arraona va sortir triomfadora davant d'onze colles entre elles l'actual campiona de Catalunya Veterana, poca broma, en tot cas, i ja posats molt seriosament l’Arraona avui ha fet una magnífica actuació sense oblidar-nos que també ha resolt la sardana revessa.

Però no tot el protagonisme l’ha acaparat els de la Taca Verda, avui també es disputava la primera jornada del Campionat Territorial de les Comarques de Barcelona, i el que respecta a el que ens interessa, la categoria de veterans, tan sols s'han presentat quatre colles, les altres per exigències del calendari han tingut jornada de descans. Sense la presència de la Colla Sabadell, el duel l'han protagonitzat dues colles, la Ressò i la Roques, i ha estat la primera la que s'ha portat el gat a l'aigua, realment els de Sabadell s'han mostrat molt superiors als d'Esparreguera, que hauran de treballar de valent si volen fer ombra els de la capital del Vallès Occidental.

La Mercè i el Barto recollint el primer premi
I ja gairebé està explicat tot el concurs al que a veterans es refereix, però m'agradaria acabar amb un consell a tots els organitzadors de concursos, que a l'hora de posar a les colles a la sardana de germanor tenen autèntics problemes perquè tothom estigui preparat, cal fer com a Sant Feliu de Llobregat, simplement començar la sardana encara que no hi hagi ningú al seu lloc, en menys d'un tres i no res, i com per art de màgia veuràs a tots els dansaires ballant al lloc que els hi correspon, absolutament increïble.

Ara si, ja està tot el peix venut, que passeu un bona setmana santa, i ens veiem a Perpinyà


Manuel Muñoz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada