dilluns, 26 de setembre de 2016

Amb molta il·lusió


La Taca Blanca,
però en realitat és Verda
El concurs de Barcelona, al pla de la Catedral, és molt emblemàtic per la Taca Verda. Ens agrada. Ens fa il·lusió. A uns, perquè som de Barcelona i ballem a casa nostra; d’altres, perquè anar al port ens fa patxoca; i d’altres perquè sí. 

Molt agermanats en la
sardana de germanor
Perquè és un dels concursos amb més públic. Enguany, però, el temps (meteorològic) no estava gens clar: les llàgrimes (llagrimots diria) de Sant Eulàlia ja van caure a bastament divendres i dissabte també van caure algunes llagrimetes. Què passaria diumenge?, ens preguntàvem. Doncs que els déus ens van acompanyar i vam tenir un matí assolellat, amb algun núvol negre i amenaçador a l’horitzó. Malgrat tot, la plaça estava en perfectes condicions, ben delimitada i amb molt de públic, tant el casolà de cada any (quina il·lusió trobar-se amb antics companys!) com de turistes d’arreu que es queden bocabadats veient les colles.

Colla Arraona
Per aquest 2016 la Taca Verda va sortir amb la Arraona, donant descans a una part important de dansaires i ballant d’altres que no ho fan tant sovint. Era un bon moment per descansar alguns (els anys van pesant) entre dos concursos molt i molt importants. Malgrat tot, amb baixes significatives, lesions d’última hora (apa Lluís, a guarir ben aviar aquest turmell) i posicions improvisades, ens van sortir dues bones ballades. Bé, una molt millor que l’altra. I, a més, la revessa també va ser resolta. Primer vam ballar Cap de Creus, del Rafael Cabrisas. Una bona ballada i una bona interpretació d’una sardana amb una melodia de la que vam gaudir-ne. La segona, A Garcia, 10 i més, de Carles Santiago, amb algun canvi més a l’alineació no previst a priori, no ens va sortir tant bé com esperàvem, però també vam ballar bé. Al final, vam fer un tercer, per darrera de Toc de dansa i Roques Blaves (felicitats a ambdues), la qual cosa està força bé per l’Arraona.
Torre de la Miranda,
Cornellà de Llobregat

Ara, tenim una setmana per endavant abans del concurs bàsic de Cornellà (a dos quarts de dotze de diumenge 2 d’octubre a la plaça de la Sardana amb la cobla Ciutat de Cornellà) per corregir errors i/o posicions als assajos i fer una gran ballada. Perquè... Si balles molt bé, més possibilitats tens de obtenir un gran premi, que diu aquell.

Jordi Oliveres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada