dilluns, 9 de maig del 2016

El mal temps obliga a traslladar el concurs al pavelló de Can Balsach, que demostra ser una instal·lació molt adequada per a celebrar aquest esdeveniment en cas de pluja

Violetes del Bosc, guanyadora
en la Categoria absoluta
No m'agradaria que les meves cròniques fossin el més semblants al clàssic recurs de parlar del temps, quan ens trobem amb un veí a l'ascensor de bon matí  anant cap a la feina, però, és que no hi ha més remei, i si no, que els ho preguntin als de Sabadell Sardanista, que s'han passat l'última setmana consultant el temps, tant en les aplicacions dels seus telèfons intel·ligents, o en les prediccions de la meteo a  TV3 (la nostra, o no). Realment tots els pronòstics eren clars, malauradament, diumenge a les sis de la tarda, a la plaça Sant Roc, la pluja faria acte de presència.

Gràcies a aquestes previsions, el lloc alternatiu per a la celebració del concurs ja estava preparat, aquest cop, al pavelló escollit era el de Can Balsach, al barri de la Creu Alta, una instal·lació amb tots els serveis i una pista de generoses dimensions on les colles podien ballar amb espai de sobres.

La Sabadell a la segona tanda
Si fem una mica d'història, l'onze de maig del 2010, precisament en el primer aniversari de la nova Colla Sabadell, a l'hora del concurs a la plaça Sant Roc, va caure un xàfec de proporcions bíbliques, obligant a traslladar el concurs a un lloc amb sostre però totalment inadequat per a la seva celebració, un lloc tan petit que gairebé no hi havia espai per a les colles, aquell concurs tant sols es va poder acabar amb èxit, gràcies a la inestimable col·laboració de la Cobla Contemporània, les colles, i el gran treball realitzat pels organitzadors, Sabadell Sardanista i el Grup Sardanista Mirant al Cel. Però com va dir el poeta, -això és ja aigua passada-, mai millor dit.

I ara toca parlar del concurs, que per a la Taca Verda no va tenir massa història, atès que tan sols competia com a colla lliure de veterans i només s'enfrontaven a dues colles de Barcelona, Sempre Laietans i Francesc Rubió, els de la Sabadell es van portar el concurs per unanimitat del jurat, pel que fa a la revessa va deixar un mal gust de boca, ja que tot i resoldre-la correctament, es va fallar en el repartiment, això passa fins i tot a les millors famílies, qui no es conforma és perquè no vol.
Qualsevol lloc és bo
per fer números

On sí que hi va haver emoció va ser en el Campionat de Catalunya Gran Grup A, dues colles amb nom propi, Violetes del Bosc i Mans Amigues, els de la "Violes" que després d'obtenir un decebedor resultat en la primera jornada a Perpinyà, a Sabadell, els de Barcelona es van postular per aconseguir el Campionat de Catalunya, guanyant en dues de les tres tandes, per la seva banda els gironins que van quedar finalment en tercer lloc, van aconseguir pòdium en les tres tandes, dos tercers i un sorprenent primer, davant de la Violetes i la gran damnificada Mare Nostrum, que va quedar relegada al segon lloc en la classificació general, definitivament aquest Campionat promet ser dels més disputats dels últims temps.

Per la seva banda, els juvenils disputaven la seva primera jornada del Campionat de Catalunya, en aquesta categoria va ser la Colla Montseny de Vic, qui va donar el primer cop d'efecte, en guanyar el concurs per cinc punts de diferència a la segona classificada, Estel de les Gavarres de Cassà de la Selva, tot i comptant que els vigatans van tenir tres punts de penalització.
La Sabadell guanya a Sabadell
en Veterans Lliures

I ja finalment comentar la presència durant tot el concurs de Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell i la regidora de cultura, Montserrat Chacón.  Francesc Manaut que va fer d'amfitrió, va explicar amb tot luxe de detalls al nostre alcalde la mecànica dels concursos i les singularitats i potencial de les colles que en aquell moment estaven competint.

I això és tot el que va donar de si el concurs, destacar la bona organització i el gran nivell sardanístic presenciat a la nostra ciutat, pel que fa a la Sabadell, el proper cap de setmana toca descans i seguidament a preparar el següent concurs vàlid per el Campionat Territorial que es celebrarà a Berga.


Manuel Muñoz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada