divendres, 2 de maig de 2014

La Colla Sabadell surt com a vencedora del concurs d'Òdena

El galop de la Sabadell, més llarg
que un dia sense pa
El matí es va aixecar amb un 72% d'humitat, un vent de 2 km per hora i amb un cel parcialment ennuvolat, llàstima que aquests pocs núvols que es van anar passejant durant tot el matí pel cel d'Òdena, no van servir per donar ombra als pobres i soferts dansaires. Quan va finalitzar el concurs tots els membres de les colles i dels jurats, semblàvem alemanys acabats de sortir de qualsevol platja de Catalunya al mes d’agost. Un cop acabada la competició ningú tenia clar si era millor anar a dinar o anar directament a un farmàcia de guàrdia a que ens donessin una pomadeta.

La Montse Olivé celebrant el triomf
Però deixem aparcades les anècdotes meteorològiques i entrem en matèria. Prèviament al concurs es va celebrar la proclamació de la Pubilla i l'Hereu d'Òdena, aquesta cerimònia es va allargar més del compte, en conseqüència el concurs va començar amb vint minuts de retard, això no ens va venir de nou, ja que l'any anterior va passar exactament el mateix, farien bé els organitzadors, que per propers anys, posessin fil a l'agulla sobre aquest tema, no creiem que sigui molt difícil trobar una solució, a ben segur que aconseguiria fer molt més atractiu aquest concurs.

Després de l'espera, per fi va començar la competició, la primera sardana de lluïment es va ballar a un gran nivell, tot i estar molt a prop de la Cobla Sabadell, el repartiment i la interpretació es va deixar sentir sense cap problema per a les colles, ballar massa a prop de la cobla sempre ha estat un handicap.

La Montse Olivé i el Jordi recollint el trofeu
El sol continuava caient en vertical sobre la plaça, a poc a poc anava restant forces als dansaires. La segona sardana de lluïment que va interpretar la Cobla Sabadell va ser, "Perpinyà 99" de René Picamal, un sardana poc agraïda de ballar i menys en aquelles circumstàncies, doncs amb els seus 91 compassos de llargs va posar a prova la resistència de totes les colles veteranes, això sí, tothom va quedar completament extenuat per l'esforç, i em refereixo a totes les colles que ballaven  aquella tanda.

Al final els de la Sabadell vam guanyar el concurs i per unanimitat, cosa que ens va deixar molt contents, també ens va fer a tots molt feliços la nostra parella de revessaires, la Montse Olivé i el Joan Aracil, que van tornar a  treballar en equip aconseguint resoldre correctament la sardana revessa.

Sabadell, la ciutat més bonica del món
i part de l'estranger
El campionat territorial ha començat per la Colla Sabadell de la millor manera possible, ara toca trencar el malefici del concurs de Sabadell, doncs mai hem estat profetes a la nostra terra, una victòria a casa ens posaria en molt bona posició amb vistes a aconseguir guanyar el territorial de les comarques de Barcelona.

El concurs de Sabadell, que enguany arriba a la seva 12è edició, es celebrarà a la Plaça de Sant Roc, a les 18:00h del dia 11 de maig, la música anirà a càrrec de la Cobla Contemporània.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada