dimarts, 8 d’octubre de 2013

Concurs de Cornellà de Llobregat, Colla Sabadell Campiona de Catalunya Veterans 2013

La Marta i el Francesc 
En el mateix moment que es va anunciar per megafonia la classificació al concurs de Tarragona el passat 15 de setembre, molta gent es va acostar per felicitar-nos, convençuts que aquest Campionat era impossible que el poguéssim perdre, per descomptat sabíem que amb l'avantatge que teníem i amb tan sols un concurs per davant, la victòria no se'ns podia escapar. Al pas de les hores el suflé en què estàvem vivint va començar a baixar, ja no ho teníem tan clar, ballant sardanes de competició, hi ha un munt de coses que poden sortir malament, sobretot quan balles sota pressió.

Dinar de germanor al local d'assaig
Teníem per davant dues setmanes per preparar a consciència la Gran Final , una final en que la Colla Sabadell arribava per primera vegada en la seva història.

Els dies de la setmana cada vegada es feien més llargs, i les dues setmanes que faltaven per Cornellà es van fer eternes,  mentre, els assajos que fèiem no convidàvem gaire a l' optimisme, semblava que durant els entrenaments  ballàvem amb una motxilla a la esquena plena de rocs, però el que ens pesava en realitat era la por que ens produïa un possible fracàs, sobre tot quan teníem el Campionat a tocar amb la punta dels dits. Penseu que ballant sardanes de competició, hi ha un munt de coses que poden sortir malament, sobretot quan balles sota pressió.

Sabadell Sardanista va convidar
a la Colla a la Diada del Soci
Però com va dir Sèneca, -El temps és com la mula, mai recula- i quanta raó tenia aquest il·lustre Cordovès, mira tu per on,  per fi el diumenge va arribar, i es va aixecar amb un cel ben ennuvolat però sense pluja,  per uns moments ens va fer concebre l’esperança de tenir una bona temperatura durant el concurs, segons avançava el matí els núvols a poc a poc es van anar retirant, fins que va aparèixer aquest Sol que acostuma a fer cada any en aquest concurs, un Sol que quan et dona en plena cara mentre balles, molesta més que uns calçotets sense goma.

Minuts abans de fer el Galop de Sortida els nervis estaven a flor de pell , els nostres col·legues de competició ens animaven tot dient-nos , -tranquils que això està fet- , tothom ho veien molt clar, tothom menys nosaltres.

El concurs va començà amb la sardana revessa, feia ja uns quants concursos que aquesta sardana  se’ns resistia, però un dia com aquest tot havia de sortir bé, i la Montse Olivé no va fallar, ja tenim un altre revessa al sac.

La primera sardana de lluïment titulada " Mariona " de Jordi Paulí , interpretada per la Cobla  “Ciutat de Cornellà"  anava tot bé fins que a la segona tirada de llargs,  hi va haver un petit desajust a l'anella, de seguida es va poder arreglar, encara que aquest petit problema no va influir negativament en la resta de la sardana, sí que  ens va deixar una mica "tocats" .

A la segona “Baix Camp 86" de Carles Santiago, els de la Sabadell es vam poder treure de sobre l'ansietat i ja de pas també la motxilla, i per fi es va ballar al nivell que s'esperava de nosaltres, els últims compassos els de la "Taca Verda " d'alguna manera ja vèiem, ara sí, que érem els nous campions.

La Gran Taca Verda Campions
de Catalunya 2013
En el moment que el locutor  va dir -Colla Sabadell Campiona de Catalunya- es va desencadenar l'alegria, el Feliu Sallent abraçant a tot bitxo vivent que passava al seu costat, la Marta Lorente corrent amunt i avall sense saber on anar, el Joan Aracil assegut a terra tot tapant-se la cara amb les mans,  encara no s'ho creia,  els germans Rifer disparant els canons de confeti i la resta de la Colla donant-se petons i abraçades com si la seva vida depengués d'això.

Per celebrar el triomf, la Colla va fer un dinar de germanor al mateix local d'assaig, tot seguit, la Colla en ple es va traslladar fins a l'Hotel Urpí, convidada per l'ACF Sabadell Sardanista que aquest mateix dia celebrava la Diada del Soci, així doncs les dues entitats van poder celebrar conjuntament el Campionat.

 La Colla Sabadell vol donar les gràcies a l'ACF Sabadell Sardanista per rebre'ns a la seva festa més gran (La Diada del Soci) i voler compartir amb nosaltres la consecució del Campionat de Catalunya.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada