dimarts, 13 de novembre del 2012

La Gran Final de Balaguer





Diumenge passat a Balaguer no hi va haver cap sorpresa, la Colla Mare Nostrum es va proclamar Campiona de Catalunya en la categoria absoluta, la "Mare" només necessitava guanyar una de les tres sardanes per emportar-se el triomf final, tot i així va aconseguir sortir victoriosa a les tres tandes. Les dues colles barcelonines es van emprar a fons, i en cap cas s'esperava tanta unanimitat entre el jurat, sobretot després d'haver vist les evolucions de les dues anelles,  es feia realment difícil triar la colla guanyadora, excepte en la tercera sardana, que al meu parer la "Mare" va ser millor.

El Concurs de Balaguer s'està guanyant a pols un gran prestigi, tant per la gran quantitat de colles participants, com per ser la final del Campionat de la Terra Ferma i la del Campionat de Catalunya. Un total de quaranta-dues colles participants de totes les categories, més de cinc-cents dansaires han omplert la plaça del Mercadal, amb una bona organització que ha aconseguit que el concurs, tot i haver-se de ballar moltes sardanes, s'ha desenvolupat d'una manera àgil i ràpida.

El que de veritat necessita millorar el Concurs de Balaguer, és que el públic tingui una millor visió de les colles del Campionat de Catalunya, més que res perquè són les que donen el millor espectacle.

Que aquestes anelles hagin de ballar al centre de la plaça envoltades de la resta de colles, més els arbres i fanals, no em sembla que sigui la millor imatge que volem donar del millor concurs de colles sardanistes de l'any.

En la meva modesta opinió, això es podria solucionar admetent un menor número de colles i així donar tot el protagonisme a les colles del Territorial de la Terra Ferma i del Campionat de Catalunya, potser d'aquesta manera totes les anelles cabrien enmig de la plaça , i ja de pas fer més senzill que el públic assistent pogués gaudir d'un bon espectacle sardanístic.

Els resultats de les colles guanyadores han està els següents, el Campionat de Catalunya “A” se l'ha endut per tercer any consecutiu la Colla Mare Nostrum, seguida de la Violetes del Bosc, al Campionat “B” la campiona ha estat la Colla Mans Amigues seguida de la Mirant al Cel. El Campionat de la Terra Ferma se l'ha endut la Colla Dolç Infern i el concurs de Punts lliures l'ha guanyat la Colla Estol-Espígol.

Manuel Muñoz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada