dimarts, 5 d’abril del 2011

Clínic Colla Sabadell, Ripollet 2 i 3 d'abril de 2011

L'objectiu del Clínic s'ha complert. Satisfacció, és la paraula que més s'ha repetit entre els assistents, en acabar aquestes dues jornades sardanístiques. Els ponents, tots ells de primer nivell en cadascuna de les seves àrees, han impartit les seves disciplines tant teòriques com pràctiques, d'una forma molt entenedora i divertida. Els continguts impartits, a ben segur que seran molt profitosos per a les colles que han estat representades.
Cristina Colomer va ser l'encarregada d'iniciar el Clínic, impartint una ponència sobre la preparació física que necessiten els dansaires abans i després de fer qualsevol activitat.
Seguidament els va tocar el torn a l’Alfred Abad i Griselda Fosch que van fer una anàlisi sobre el sentit dels assajos, si cal fer-los, i en tot cas, com cal fer-los tenint en compte el grup del qual disposem. Va finalitzar la ponència amb una simulació d'assaig i una mostra final de tai-txi que també es pot fer servir com a exercicis d'estiraments.
Després de dinar Victor Sallés va parlar sobre l'origen de les sardanes revesses i com han evolucionat al pas del temps. Al final de la seva intervenció, va explicar sistemes per a comptar revesses i un mètode per comptar la sardana en equip.
Per acabar la jornada, tot el referent sobre la interpretació, els ritmes, la melodia, l'harmonia, el timbre i en què basar la interpretació d'una sardana, va ser a càrrec de Jordi Saura.
Diumenge les sessions van començar amb Jordi Sanahuja i Ester Cibran, amb la ponència de punts lliures, ensenyant mètodes de treball i com aconseguir unes bones coreografies. També van mostrar vídeos de com assaja la Colla Mare Nostrum i els resultats obtinguts.
L'última ponència va anar a càrrec de Joan Gibert, el ball en línia, és una de les seves especialitats i que domina a la perfecció, com a campió d'Europa, i integrant de la selecció catalana de Line Dance i Country. Joan Gibert va detallar els elements que formen la música, com és la part que et fa ballar i quina relació hi ha entre la música i el ball. Per acabar i com a comiat, es va fer una practica amb tots els assistents de Country Western Dance.
Felicitats a tots els dansaires de la Colla, que han treballat de valent perquè aquest Clínic sigui un èxit, una menció especial a Jaume Nonell ideòleg i coordinador, un gran treballador que ja està pensant en quines seran les ponències de l'any que ve.
Volem donar les gràcies a l'IES PALAU AUSIT de Ripollet, per posar a la nostra disposició les seves magnífiques instal•lacions, sense la seva col•laboració hagués estat impossible fer aquest Clínic.

1 comentari:

  1. Realment em va agradar molt, i ens ho vem passar molt be.

    gracies a tots per la feina feta i ben feta
    Pilar

    ResponElimina