dilluns, 25 d’octubre de 2010

Concurs de Banyoles, Colles Arraona i Sabadell, 24-10-2010

Diuen de Sant Martirià, que va ser l'únic que sent armer va entrar al cel i va aconseguir la glòria, ja que com tots saben, les armes desdiuen de la llei de déu i fabricar-les és pecat mortal, poca broma.
Però Sant Martirià era molt bona persona, per això els treballadors del ferro el van triar com el seu Sant Patró. Tot això ve al cas perquè molta gent diu que va a les festes o al concurs sardanista de Banyoles per Sant Martirià, i no coneixen ni un bocí de la seva vida.

Doncs si, l'heu encertat, la Taca Verda va viatjar a Banyoles, una diada que va deixar molt bon record l'any passat i que aquest no es podia deixar passar.

La rutina ha estat el denominador comú d'aquest concurs, genolls a punt de petar, turmells en mal estat i dansaires que han passat la nit del lloro i amb febre, (no confondre amb el "Loro" de Laporta)
Però la gent de la "Taca" no s'arronsa així com així, -que falta una dansaire, aprofitant que l'Irene que passava per allà completament despistada, doncs quan es va voler donar compte, ja estava vestida amb el vestuari de l'Arraona, que una dansaire fa el galop amb el mocador enganxat en els "pirates" en comptes de portar-lo a la mà, no passa res, -que salta un genoll pels aires, doncs surt el "Coach" i que després de molts anys sense fer-ho, (ballar) torna a ballar amb la Sabadell i problema solucionat, el que dèiem, rutina.

Després de les sardanes interpretades per la Cobla Ciutat de Girona, han vingut les alegries en forma de classificació, que ha estat la següent: 1ª Sabadell, 2ª Lluiraneta, 3ª Ressò, 4ª Núria, 5ª Joventut Sardanista, 6ª Amics Dansaires, 7ª Arraona, 8ª Albera Dansa, 9ª Cireres de Ceret, 10ª Exhortació, 11ª L'Estelada i 12ª Encara i som.

Cal destacar que el concurs va ser presenciat per els Membres de la Junta de l'ACF Sabadell Sardanista, Sr. Francesc Manaut i el Sr. Josep Sala.

Felicitats a tota la Colla per aquestes classificacions, sobretot per aquest primer que ha estat un primer de "Categoria" com diuen al País Valencià.

Una vegada fetes les abraçades, els petons i les fotos de rigor, tots es van desplaçar a la zona de picnic del llac, i així poder dinar tranquil·lament sense cap persecució policial, com la que va ser sotmesa la "Taca" l'any passat, i a la tarda de tornada a la Plaça Major per a poder gaudir del concurs de Cobles.


I ja ben cansats però feliços tots de tornada a casa, i recordeu una cosa molt important, -Si fabriques bombes no entraràs en el regne dels cels, de Sant Martirià sol n'hi ha un.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada