dimarts, 1 de maig del 2018

Bon inici del Campionat Territorial de la Colla Sabadell

Primera revessa de la
temporada al sac

"Al meu país la pluja no sap ploure", això ho deia Raimon en una de les seves cançons més representatives, i jo afegiria que, a més és, "desconcertant". A primera hora del matí, en obrir les finestres, hem vist amb tristesa que la pluja havia fet acte de presència, el que significava que aquesta primera jornada del Campionat Territorial s’hauria de celebrar al pavelló esportiu d'Òdena. Segons la Meteo, el mal temps només afectava el litoral i prelitoral de Barcelona, ​​el que significava que a l'Anoia la cosa estava tranquil·la. Efectivament a Òdena, tot i estar el cel tapat no queia ni una gota d'aigua, tot i així l'organització amb molt bon criteri ha traslladat el concurs al recinte esportiu de la població, el que en un moment semblava una mala notícia, s'ha convertit en una agradable sorpresa en comprovar les colles que el pavelló disposava d'unes generoses dimensions, com per encabir còmodament a totes les colles participants, a més de tenir una sonoritat més que acceptable.

Un moment de la primera de lluïment
En aquest Territorial es trobarà a faltar a la Colla Roques Blaves de la Passió, que enguany ha cessat les seves activitats sardanístiques, tot i així, en aquesta competició la colla Llaç d'Amistat de Moià, que l'any passat, ja va donar un salt qualitatiu, confirma que en l'actual temporada també caldrà comptar amb ells.
Pel que fa a la competició, la cosa ha començat molt bé per als de la Taca Verda, l'equip de revessaires format pel Joan Aracil i Jordi Oliveres, han resolt correctament la primera sardana revessa de l'any.

Per començar no ha estat gens malament, però quedaven les de lluïment, com sempre passa a principi de temporada, tot són incògnites, potser més preocupats pel nivell dels adversaris que el propi. La primera sardana que ha interpretat la Cobla Sabadell ha estat "Colla Tramuntana" de Manel Saderra i Puigferrer, els de la Taca, han estat molt bé, una peça amb moltes variacions en la interpretació, en què els dansaires han sabut seguir sense problemes, en la segona ronda, la sardana "Tres Violes" de David Estañol, la interpretació ha estat més complicada que la primera, tot i així la Sabadell ha sabut ballar amb solvència.
La Cristina i el Lluís

El jurat ho ha tingut clar, en les dues sardanes han donat un primer unànime als de Sabadell, un excel·lent inici del Territorial, que donarà molta moral i confiança pel proper debut al Campionat de Catalunya el dia 13 de maig, precisament a Sabadell.

Ja per acabar, i seguint el fil del principi de la crònica, dir que durant la celebració del concurs, el cel s’ha comportat com és degut, posant en dubte la idoneïtat de traslladar la competició al pavelló, però com deia, el temps a part de desconcertant, també té molt mala llet, ja que el xàfec que ha caigut sobre Òdena cap a les acaballes de l'esdeveniment ha sigut per recordar-ho durant molt de temps, certament els organitzadors, l’han clavat en la decisió més difícil.
Primera visita de la Taca Verda a Ripoll

I ja sense temps per descansar, el proper cap de setmana, la Taca Verda visita per primera vegada la vila de Ripoll, l'última pedra de toc abans de començar el Campionat de Catalunya.
El concurs se celebrarà a la Plaça de Sant Eudald el diumenge a les 11: 00h.  La part musical estarà la Cobla Genisenca.




Manuel Muñoz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada