diumenge, 14 de juny del 2015

La Colla Sabadell guanya a Palamós i aconsegueix el pas a la Fase Final Grup A, la Arraona per la seva banda també aconsegueix un primer lloc el Lliures Veterans

Colla Arraona
El de Palamós va estar el primer concurs nocturn de la temporada per els de Sabadell, malgrat això, la calor va estar la gran protagonista de l'esdeveniment, tot i això, no va perjudicar el més mínim a les colles i en conseqüència al espectacle.

Els de la Taca Verda van arribar a Palamós amb tota la confiança que dóna el tenir els deures fets, tot i això, la processó anava per dins, i en les converses entre dansaires, en un moment o altre, es comentaven els supòsits en els que la Colla Sabadell hauria de competir en una enutjosa  fase de repesca.

Els que de veritat estaven totalment relaxats, eren els dansaires que aquesta nit els va tocar ballar amb la Arraona, la seva missió principal estava molt clara, que no era altra que passar-s'ho bé.

Els de la Arraona van estar qui van donar una de les millors notícies de la nit, ja que el “Barto”, que va tenir la mala fortuna al lesionar-se el passat mes d'agost, ara per fi, havia pogut debutar aquesta temporada, tan sols va ballar una sardana, més que res per no forçar la màquina, el Vicenç també va poder ballar una sardana, tot i no estar totalment restablert de la seva lesió, malgrat les dificultats, la segona anella de la Taca Verda va aconseguir guanyar el seu concurs.

Colla Sabadell
Pels que fa a la Sabadell, no va estar de sort en el lloc que li va tocar ballar, just a tres metres d'una atracció de fira, que en aquell moment estava en ple rendiment, des de la posició del públic, la música de la cobla quedava molt esmorteïda pel soroll produït per aquesta atracció, posteriorment els dansaires de la Sabadell van reconèixer que no havien tingut cap problema per escoltar el so de la cobla.

Aquesta sardana que pertanyia a la primera tanda, titulada "Estimar és el camí" de Carles Santiago (Premi Sardana de l'any 2015) els de la Taca van estar com el so de la cobla, esmorteïts en els moviments, encara que amb molt bon conjunt, donava la impressió que no tinguessin moltes ganes de suar, malgrat això, la Sabadell va ser superior a la resta de colles (*).

Després d'una seriosa reprimenda del JM. Martínez, en la segona tanda, on la Cobla La Flama de Farners va interpretar la sardana "La Júlia de Solsona" de Jordi Paulí, les coses van tornar al seu curs normal, una Sabadell molt més viva d'aires, va demostrar el perquè és la colla favorita d'aquest Campionat.

La Taca Verda i els seus bojos seguidors
El que també sembla que torna al seu curs, són les sardanes revesses, ja que poc a poc es van resolent correctament, a la mitjana d'altres temporades.

Ja només dir que la Colla Sabadell ha aconseguit el seu objectiu, que no era altre que passar directament a la Fase Final A, tot i que el de Palamós no passarà a la història de la Colla com el millor concurs, el resultat va ser primer en les dues sardanes, encara que no per unanimitat, però això segur que servirà com a avís pel proper concurs de Rubí, vàlid per al Campionat Territorial, importantíssim si es vol revalidar també aquest títol.


(*)Per norma general, mai em posiciono sobre si una colla ha estat millor que una altra, simplement perquè estic ballant, en aquesta sardana he estat d'espectador, per això mateix he donat la meva opinió.

Manuel Muñoz


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada