diumenge, 19 d’abril del 2015

1er Concurs de Colles Sardanistes de Sant Cugat. Campionat Territorial de les Comarques de Barcelona, Colla Sabadell, concurs Colles Lliures, Colla Arraona

Plaça d'Octavià de nit
Segona jornada del Campionat Territorial de les Comarques de Barcelona i primera en què participa la Colla Sabadell, després que en l'anterior li toqués descansar. La passada jornada a Sant Feliu, no hi va haver sorpreses, la Colla Roques Blaves es va imposar a la resta, encara que no sense problemes, a la primera tanda es va imposar la Colla Ressò, que va passar als d'Esparreguera per només un punt, a la segona sardana de lluïment va destacar per sobre de les altres, una colla, Joventut Sardanista de Puig-Reig, que si bé en un principi el jurat els va donar un primer, aquest resultat es va veure truncat per una falta en el repartiment de la sardana, condemnant-la a la quarta posició, no va ser l'única colla a equivocar-se, la Colla Continuïtat i la Ressò, també van baixar llocs en la classificació per la mateixa raó, la gran beneficiada doncs,  van ser els d’Esparreguera, la Roques Blaves, malgrat comptar entre les seves files diversos dansaires  fitxats recentment, van ballar a un bon nivell.

A Sant Cugat li toca el torn a la Sabadell, que haurà de lluitar contra els seus grans rivals, que no són altres que les Colles Roques Blaves i la Ressò. La colla revelació de Sant Feliu, Joventut Sardanista de Puig-Reig que tan bona impressió va causar, descansarà aquest diumenge.

Així doncs els de la Taca Verda es veuran obligats a donar-ho tot, si no volen començar malament aquest campionat, per tant, s’ha  hauran de esforçar al màxim per aconseguir un primer i no quedar despenjats a les primeres de canvi. I no serà fàcil, per què a Sant Cugat la colla es presentarà  molt justa de dansaires, ja que en aquest concurs també hi participa la Colla Arraona, sense oblidar que el Síndrome "Dr. House" segueix encara ben latent, vaja, com en els millors temps, fins a quatre dansaires hi ha entre cotons a la infermeria, però això és una cosa que els de la Taca Verda ja s'han acostumats a conviure.
Plaça d'Octavià de dia

Si la Colla Sabadell s'estrena aquesta temporada al Territorial, qui també s'estrena és la vila de Sant Cugat, que per primera vegada acull un concurs de colles sardanistes, esperem que tot vagi molt bé, i que puguem repetir aquesta visita els propers anys.

I és que un dels punts forts d'aquest concurs és sense cap dubte  l'escenari escollit, dels que podríem anomenar sense por d'equivocar-nos com de “cinc estrelles”, la plaça d'Octavià, és precisament on està situat el monestir de Sant Cugat, una antiga abadia benedictina construïda entre els segles IX I XIV, el més destacable d'aquest conjunt,  és el seu impressionant claustre, aquest monestir va ser el més important del tot el comtat de Barcelona. L'edifici va ser declarat bé cultural d'interès nacional l'any 1931.

No teniu excusa per no visitar Sant Cugat el proper diumenge


El concurs comença al migdia a la plaça d'Octavià, la música anirà a càrrec de la Cobla La Principal del Llobregat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada