dilluns, 25 de juliol del 2011

Concurs de Céret, Colla Sabadell 23-7-2011

Amb el concurs de Ceret s'ha acabat la primera part de la temporada, aquí les colles només vénen amb els nervis que produeix la incertesa de veure com sortirà el Galop de Fantasia, que es fa abans de la competició pels carrers del centre de la Vila. Tota la resta és gaudir de l'ambient sardanístic que es viu durant els tres dies que dura el Festival Internacional de la Sardana.

Els components de la "Taca Verda" van arribar a Ceret en diversos torns, mentre els més afortunats van arribar el divendres, allotjats en hotels no aptes per a butxaques mig buides, la resta ho van fer el dissabte i allotjant-se en unes estances molt més humils, però molt dignes.

Després d'un bon àpat en un restaurant a la Plaça dels Nou Raigs, els dansaires de la colla, van canviar els plans de fer una migdiada pels d'assajar el galop de fantasia, fins aquest punt arriba la professionalitat dels components de la Sabadell.

La Plaça de l'Església va ser el lloc ideal, on la Colla va fer les proves, aviat els pocs turistes que passaven per allà, van quedar gratament sorpresos per l'espectacle que estaven presenciant, arrencant constantment en aplaudiments i donant gràcies a Déu per la sort que havien tingut en passar per allà just en aquell moment. La Núria Muñoz podia estar orgullosa dels seus deixebles.

Després a la desfilada hi va haver alguna distracció, però que el públic no va arribar a notar i molt agraït com sempre, els va premiar amb un fort aplaudiment.

Pel que fa a la competició, la Colla va mostrar la seva millor cara, fet que va alimentar l'esperança d'uns quants "motivats" de guanyar el concurs, com ara fa dos anys, el Jesús va prometre que si això passava, tornaria a fer la Dansa de la Victòria.

Després de la primera tanda, l'organització va repartir entre les colles pastes i una ampolla de vi dolç, una cosa que bé es podia fer en un altre moment, ja que aquesta va desaparèixer misteriosament, i quan es va trobar, estava ja mig buida i al seu costat algunes dansaires més contentes del compte, fins i tot alguna es va atrevir a canviar-se el pentinat, un pentinat que tenia més l'aspecte d'un plomall per treure la pols que una altra cosa, però aquesta dansaire ja ens té acostumats a tocats especialment estranys. Així doncs les segona sardana que a priori feia molta por. Recollida l'opinió d'alguns espectadors, era que havía sortit millor que la primera.?????

La sardana de Germanor més espectacular de tots els concursos que es fan i es desfan, va posar punt final al concurs, la Colla Sabadell va quedar classificada en segon lloc darrera d'Aires Gironins, així el Jesús es va lliurar de sortir ballant al You Tube, el tercer va ser Albera Dansa, quart Dansaires de Maig, cinquè Entre Boires, sisè Cireres, setè Sempre Laietans, vuitè Manresa Dansa, novè Tramuntana i desè Costa Vermella.

La Gran Taca Verda agafa unes vacances més que merescudes, al setembre ens espera una segona volta apassionant, començant amb l'últim concurs del Campionat Territorial de les Comarques Barcelonines i que tindrà lloc a Folgueroles on la Colla Sabadell es juga la segona plaça, i tot seguit es reprendrà el Campionat de Catalunya a Lloret de Mar, per tant, ara toca descansar per poder estar en plena forma quan torni la competició.

Fins al setembre, bones vacances i no pareu de ballar sardanes durant l'estiu.



2 comentaris:

  1. Un 10 pel cronista! l'has clavada.
    Bones vacances.

    ResponElimina
  2. si ja ho dic jo contra les lesions deixeu els ibuprofenos i demás medicinas, una ampolla de vi dolç a morro i salero al canto! potser molt bé no balles però te lo pasas de muerte!!! feia temps que no sortia a ballar engatada hasta las trancas, potser hi van ajudar les no sé quantes copes de vi del dinar i els atacs de riure del assaig improvisat. Benditos franceses que a la tarda no serveixen "carajillus" i vaig prendre café que si no arribo a la plaça amb els picarols a les orelles i ballant la lambada...

    Certament feia temps que no m'ho passava tant bé!! tenia ganes de tornar a Ceret i com no fer-li una visita al WC meravellós!!!

    Concurs fantàstic, i la companyia inmillorable!!!! Colla sou la leche!!!

    ResponElimina