diumenge, 17 de març del 2019

La Sabadell surt guanyadora de Granollers a la categoria de veterans


Per fi ha començat la temporada 2019, ja teníem ganes. Tantes hores d'assaig ja es feien molt pesades sense tenir cap concurs a la vista, encara que segurament dintre d'unes quantes setmanes enyorarem aquells caps de setmana fent malbé el sofà de tanta estona sobre d'ell, en fi, ja sabem que la vida del sardanista és molt dura.

Primera sardana de lluïment
Granollers ens ha rebut amb un dia esplèndid, primaveral, gairebé d'estiu, amb una lleugeríssima brisa que bufava de l'Est a Oest amb una velocitat de 8 quilòmetres per hora, però encara que molt agradable per als dansaires, no tant per a algunes colles, que s'han passat el matí recollint les banderins de terra, per culpa d'aquesta brisa matinera.

La Marina i el Feliu recollint
el primer premi
Un cop posats en situació, explicaré com ha anat la participació de la Gran Taca Verda al concurs de Granollers, que enguany ha arribava a la 71è edició. El concurs ha començat puntual com els rellotges que arregla el nostre dansaire Bartu, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona l'ha iniciat amb el galop d'entrada "A la festa" de Joan Vilà, realment la Taca Verda feia goig amb el galop, llàstima que segons avançava la colla, ens hem  acostat perillosament a la colla que ens acompanyava per la nostra dreta, les noies se les han tingut d'enginyar per no donar amb els seus mocadors als dansaires de l'altra colla, evitant així un possible altercat per un trist mal entès, segur que ho farem millor la propera vegada.

La primera tanda ha sigut per als veterans, la sardana que ens ha tocat en sort era "La balada dels Cingles" de Josep M. Bernat, al principi la colla s'ha mostrat una mica insegura, suposo degut als nervis del debut, però, segons anava avançant la sardana, la colla anava guanyant confiança, ressaltant encara més la magnífica interpretació de l’Emilià, els dansaires, per la seva part,  han demostrat el  bon estat de forma que es troben tot i ser principi de temporada.

De la sardana revessa, millor parlem un altre dia.

Hem tornat
I a poc a poc ha arribat el moment en què la Cobla Sant Jordi no ha tingut més remei que interpretar la segona sardana de lluïment, titulada "Riells del Fai" de Josep M. Ruera, sardaneta llarga i complexa, amb més canvis d'aires que una festa d'huracans al Carib, el pobre Emilià anava més de cul que un supositori, sort que el Joan Aracil li ha fet de suport, als que ens ha tocat ballar, se'ns s'amuntegaven els compassos uns sobre dels altres, allò no semblava acabar mai , fins que per fi el Jordi Oliveres s'ha afartat i ha donat per acabada la sardana, el cas, és que els nostres espies insubornables ens han felicitat per la nostra actuació, realment encara que jo ho pinti molt dramàtic, ens ho hem passat la mar de bé amb aquesta sardana, potser que massa llarga per a les colles veteranes.

Al final el resultat ha estat el desitjat, un primer, que ens dóna molta confiança de cara a la temporada que tot just ara comença, sobretot comptant els molts canvis de dansaires que s'han fet entre les dues tandes.

Cobla La Batucada
Si que m'agradaria comentar el que està passant d'un temps ençà als concursos, últimament estan programant sardanes, diguem que no gaire normals, molt exigents i llargues, gens atractives per al públic i moltes vegades també per als dansaires, sobretot si són molt joves, si algú se li ocorre dir que en els concursos cal posar altres sardanes més populars, et diuen que -cal ballar de tot- jo estic completament d'acord, i se m'ha ocorregut una idea per fer-ho encara més difícil. Podríem canviar la Cobla per una Batucada, us imagineu ballar "Juny" de Juli Garreta al ritme dels tambors, i fent de flabiol el que porta el xiulet, això si que seria difícil, aquesta idea és gratis per a qui vulgui posar-la en pràctica. Bé ja n'hi ha prou de dir bajanades, res més per avui, ens veiem a Canet de Mar.




Manuel Muñoz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada