dilluns, 9 de juliol de 2018

El millor resultat per anar tranquils de vacances


Als de la Taca se'ns venia a sobre un cap de setmana força intens, dissabte Territorial a Vic i diumenge Territorial a Rubí, per a nosaltres aquests concursos eren importantíssims, ja que després de la desfeta de Sant Vicenç dels Horts no podíem tornar a fallar, calia guanyar aquestes dues jornades si o si, si es que volíem conservar fins a l'última jornada totes les opcions d'aconseguir el Campionat 
Contents, però la feina
encara no estava feta
Territorial de Barcelona Comarques.

El viatge fins a Vic va resultar força entretingut, els primers dansaires que van arribar a la Plaça Major, anaven informant als que encara estàvem en ruta de les vicissituds del temps, -Ara plou- -Ara no- -Ara hem vist un petrolier i el capità ens ha preguntat, com es va fins al port de Barcelona- i així fins als que entràvem a Vic, ens van creuar amb el navili.

Mentre sopàvem, ens van donar la notícia que ja esperàvem, el concurs es traslladava al Recinte Firal del Sucre, diguem que aquest pavelló firal, és un lloc idoni per celebrar un concurs de colles sardanistes, però clar, tenint al costat tot un estadi cinc estrelles com és la Plaça Major de Vic, és, si més no, frustrant haver de ballar en aquesta sala.

La competició va començar amb la sardana revessa, i molt revessa era, perquè es va escapolí de l'escomesa a la primera de canvi i ja ningú la va veure.

Tot seguit va venir la primera sardana de lluïment, "Bandera d'Aplec" de Ricard Viladesau, una sardana, que fa honor al seu títol, sardana molt airosa que com a única dificultat remarcable és que és de tiratge lligat. La segona de lluïment, "Discreta melangia" d'Enric Ortí, una sardana  molt més agraïda de ballar per la seva interpretació més exigent.

Una vegada que la Cobla Bisbal Jove va donar per acabades totes les sardanes de lluïment, va arribar la sardana de germanor, sens dubte va ser el moment més emotiu de la nit, i sens dubte el més dur, es va fer un minut de silenci en record d'Antonio Rincón , dansaire de la Colla Toc de Dansa, en acabar es va produir un aplaudiment que va semblar no tenir fi, dir que la sardana de germanor la van ballar totes les anelles del Grup Tarragona Dansa junts. Descansa en pau amic Antonio.

I tornant al concurs en si, només queda dir el resultat, un primer unànime per a la Sabadell, en la segona jornada del Territorial on competien obligatòriament totes les colles alhora. També es va ballar a la vegada que el Territorial, la primera Fase de Repesca del Campionat de Catalunya, on va haver-hi un empat en la primera posició entre les Colles Toc de Dansa de Tarragona i Bella Roure de Barcelona.

Sardana de germanor a Rubí
I ja amb això ens vam anar a dormir, al despertar ho vam fer a Rubí, una altra jornada ajornada a causa de la celebració, aquesta vegada a Banyoles de la sardana de la llibertat, una anella amb més de 12.000 dansaires que van envoltar l’estany.  

Tot i la calor que va fer a Rubí, la porxada de la Rambla del Ferrocarril va ser el lloc idoni per celebrar el concurs, a la seva ombra  vam poder ballar oblidant-nos de la calor extrema que feia fora del recinte.

I va començar el concurs, i mira tu per on, la revessa que es va escapar la nit anterior a Vic, passava despistada per allà i entre l’Aracil i l’Oliveres la van atrapar fortament, i ja no es va poder escapar, ja teníem la primera alegria del vespre, una altra revessa al sac.

Aquí sí, la feina ben
feta no té fronteres
Després de la sardana de lluïment de les colles de la Categoria Gran, ens va tocar el torn als venerables veterans, la Cobla Sabadell va interpretar dues sardanes "Castell de Rubí" de Francesc Camps i una altra de l’Ortí "Per això t'ho dic" aquesta última amb més dificultat interpretativa , però com totes les sardanes de l’ Enric una autèntica obra d'art. El resultat final a Rubí va ser el mateix que a Vic, primers per unanimitat.

I amb això els de la Taca Verda ja som on volíem estar abans de gaudir de les vacances, classificats directament per a la Fase Final del Campionat de Catalunya i amb moltes opcions d'aconseguir el Campionat Territorial de les Comarques de Barcelona.

Bones Vacances a Tothom.

Manuel Muñoz.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada