diumenge, 18 de març de 2018

Primer primer a Granollers

Magnífica imatge amb
la Porxada de fons

Dissabte els de la Taca Verda es van desplaçar fins al Pla de la Catedral (Barcelona) per preparar el debut de la temporada 2018, no va poder ser, el mal temps va ser el responsable de la suspensió de la ballada, JM. Martínez comptava amb aquest assaig d'última hora per acabar de decidir les alineacions de les dues anelles que representarien a la Colla Sabadell a Granollers, contrariats i enfadats el grup es va desplaçar al bar més proper per ofegar les penes, -Tot són desgràcies- deien alguns.

Algú em podria dir, quantes sardanes
han ballat aquestes espardenyes?
I després d'un dissabte plujós, va arribar un diumenge assolellat. A l'hora de l'inici del concurs, la plaça de la Porxada presentava un aspecte magnífic de públic, va caldre penjar el cartell de "No hi ha entrades".  La expectació era gran, encara que el concurs no fos de campionat, en ser el primer de l'any, és una bona pedra de toc que pot donar una idea ben clara, de com estan les colles després del llarg període de vacances i com les noves incorporacions s’han adaptat a les seves noves colles.

Sobretot, les tradicions no es poden perdre, això seria l'equivalent a perdre la identitat de la Colla, Feliu Sallent, Capdanser de la Colla, va ser la primera baixa d'última hora per culpa d'una indisposició, res de nou sota el Sol.
Qui ha dit que les sardanes
són avorrides?

Un altre que també, va tenir algun petit problema, va ser el flabiolaire de la Cobla Sant Jordi, quan estaven col·locades totes les colles per ballar la primera sardana de lluïment, va haver de sortir corrent per fer un encàrrec, els dansaires de les colles van esperar pacientment al  seu lloc, a què tornés el pobre músic, al seu retorn, va ser recompensat amb una llarga i merescuda ovació.

De les sardanes de lluïment que va oferir  la Sabadell al distingit públic, va superar amb escreix el que s'esperava dels dansaires per aquest principi de temporada, cal tenir en compte que les dues anelles que van participar, presentaven alineacions completament diferents, i això comptant que no es va poder assajar el dia anterior, pel que fa a la revessa com es diu en termes futbolístics "Ha passat fregant el travesser"

La Taca Verda torna a l'atac
Però bé, els de la Taca Verda, van tenir prou recompensa amb el nivell mostrat a la Porxada, sens dubte, molt per sobre del que va dictaminar el jurat de la segona sardana de lluïment, això dit per les nostres fonts  de les que qualificaríem de "insubornables".

I això és tot, van passar més coses però no tinc moltes més ganes de escriure. El proper concurs serà a Perpinyà, primera jornada del Campionat de Catalunya, nou colles en competició ballant a la vegada, tinc ganes de veure com se les apanya el jurat per jutjar totes les anelles a la vegada, esperem pel bé del Campionat que no sigui un desastre.

Manuel Muñoz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada