dilluns, 24 d’octubre de 2016

Sardanes a la plaça medieval

La plaça Major ocupada per totes les colles en el
 moment de ballar la sardana revessa
La plaça medieval del segle XIII de Banyoles està porticada com totes on es feien mercats. Era, i és encara, lloc de trobada i d’intercanvis des de fa uns 800 anys. L’atmosfera ens transporta a temps antics, per més que no millors. El cap de setmana es va aixecar un dia plujós, però com no podia ser d’altra manera, diumenge vam tenir sol, primer una mica tímid però amb més força tal i com anava fent-se de dia. Alhora, vam poder gaudir abans del concurs d’uns balls tradicionals del País Basc que un grup d’Errenteria va oferir. Ens va servir per relaxar-nos una mica i treure’ns algun que altre nervi.

El Grup Musika eta Dantza Eskola d'Errenteria (Euscadi)
en el moment més espectacular de la seva intervenció
Amb la plaça plena de gom a gom i amb els espectadors massa xerraires, la música de la Cobla Ciutat de Girona no s’escoltava prou bé (o gens) a las colles més allunyades i més properes al públic. La Colla Sabadell, amb una alineació inèdita, amb molts canvis i amb uns quants companys i companyes descansant per les ja fatídiques lesions, va ballar la sardana Joves dansaires de Jordi Paulí. Molt bones sensacions i molt bona ballada, malgrat que alguns passatges van ser inaudibles per la xerrameca de l’entusiasta públic, que ja havia estat avisat públicament per l’speaker de guardar silenci. Ara bé, la segona sardana, Amics de Mataró, de Conrad Saló, va ser ballada en millors condicions acústiques. Una altra bona ballada. I la revessa?, doncs també resolta, malgrat la dificultat de treure els curts.

Abans de les classificacions, un espectacle per les colles infantils, que com ja és tradicional a Banyoles preparen uns balls-galops que fan xalar la mainada, i també algun de gran.

Revessa resolta correctament,
la Carme la primera a saltar
Encara que jugàvem a casa dels nostres competidors i amics de Claror de Goges, teníem l’esperança infundada de fer un primer per les dues bones ballades, però els jurats van determinar que els dansaires de la Claror ho havien fer millor. Moltes felicitats. Malgrat tot, des de la Colla Sabadell vam sortir molt satisfets. Estem en el camí per arribar a Balaguer, d’aquí quinze dies, a la final del Campionat en plenes condicions, això sí, si les lesions ens respecten una mica, que ja portem un any ben carregat de malastrugança.

Una nota final: la competència de cobles de la tarda amb la Ciutat de Girona, Principal de la Bisbal, Selvatana i Montgrins, encara porta més gent a escoltar i ballar sardanes. Quan les coses es fan bé hi ha gent!


Jordi OliveresGirona
El proper concurs serà a Girona, aquest cop serà la Colla Arraona l'encarregada de representar la Taca Verda.


El concurs començarà a les onze del matí, a la plaça de Francesc i Rubalcaba (Plaça del Lleó), la Cobla Ciutat de Girona serà l'encarregada de posar la música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada