dilluns, 16 de novembre del 2015

La Colla Arraona guanya a Valls i posa punt i final a la temporada 2015

L'Arraona sempre amunt

El concurs de Valls el podríem qualificar de: apoteòsic, impressionant, espaterrant i tremendament divertit, si en anys anteriors els de la Unió Anelles de la Flama, havien aconseguit posar el llistó molt alt, en aquest es van superar a si mateixos, i és que gairebé tot els va sortir bé, fins i tot els problemes d'organització que van tenir durant el transcurs de la competició, que van arribar a allargar excessivament el concurs, van jugar al seu favor, més endavant faré cinc cèntims de com va anar tot.

Durant el transcurs de la setmana passada, les colles participants vam rebre un correu electrònic, anunciant que l’inici del concurs es retardaria mitja hora, ja que l'Ajuntament de Valls tenia programada una recepció, a totes les colles que competirien aquell mateix matí  a la Gran Final. Conclosa la recepció al consistori, la festa ja podia començar.

A partir d’aquí el protagonisme van ser per el Bou i la Mulassa, que juntament amb  la Cobla Contemporània, que a mode de Banda de Música, feien ballar les bèsties durant tota la cercavila pels carrers plens de dansaires, que en aquell moment esperaven per començar el galop d'entrada.

Després d'aquest espectacular inici, va venir el primer retard en començar la primera sardana de lluïment, i aquí va continuar la diversió, doncs per amenitzar l'espera, el Dj.  de “La Unió Anelles de la Flama” armat amb el seu equip de so professional, va netejar els conductes auditius dels presents, a força de posar música "bailonga" amb altíssimes dosis de decibels, no cal dir, que a la plaça del Pati tothom ballava de tot, menys sardanes.

Segona Sardana de Lluïment 

Un cop solucionat el problema, que era la manca d'espai per encabir totes les colles, la primera sardana de lluïment va ser "Bell Esplai" d'Agustí Serratacó, una bonica sardana, que té la virtut de tenir un tiratge de curts que dóna molt de joc a les colles a l'hora de ser interpretada.

A la segona tanda la Contemporània va interpretar la Sardana "Per tu Rita" de Manel Saderra i Puigferrer, una altra sardana del Gran Mestre de les que sempre dic que, -no es poden ballar malament- per suposat l’Arraona va tornar a donar la talla.

A tot això s'anaven succeint les tandes també per a la resta de categories, i entre sardana i sardana, allà teníem al nostre Dj. fent que tots estiguéssim en tot moment un punt accelerats, la cosa no anava malament del tot.

Amb la revessa va arribar un altre retard per culpa de la manca d'espai a l'hora de col·locar totes les colles, quan es va resoldre el problema, hi va haver una ostensible protesta dels més joves, ja que el nostre estimadíssim Dj. (que per a tots era ja com de la família) ens estava fent oblidar per moments, que allò era en realitat un concurs de sardanes, malgrat les protestes la Contemporània no va tenir més remei que interpretar-la, una vegada més, el nostre equip revessaire va tornar a resoldre-la correctament.

L'Arraona amb la bandera de Sabadell

I ja tan sols quedava donar els resultats, i per amenitzar l'espera, més diversió, un petit “encierro” de Sant Fermin, amb el Bou empaitant a uns improvisats "Mossos" armats amb els clàssics rotlles de diari, recorrent la Plaça del Pati com si fos el carrer de la "Estafeta" de Pamplona.  Acabat “el encierro” més música del nostre estimat Dj que no parava de fer ballar a tots els dansaires. No podem oblidar tampoc a la nostra estimadíssima Cobla Contemporània, que també va posar el seu granet de sorra, perquè tots els participants passéssim moments d’allò més divertits. Per cert els contemporanis de Sabadell, van celebrar allà mateix el seu vintè aniversari, per molts anys Cobla.

Ara tan sols queda donar els resultats de les Colles que s'han convertit en els nous Campions de Catalunya, en la categoria Juvenil: la Colla Montgrí 2000 de Torroella de Montgrí, en la categoria Infantil: la Colla Petits Tarragona Dansa de Tarragona i en la categoria Aleví: la Colla Trapelles de Sabadell. En la Categoria de Veterans Lliures el triomf va ser per a la Colla Arraona, que posa brillant fi a una gran temporada de la Gran Taca Verda.


Manuel Muñoz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada