diumenge, 22 de març del 2015

A Granollers la Sabadell s'ha de conformar amb un segon, mentre la Colla i Arraona enlluerna aconseguint el tercer lloc del podi

La Colla Sabadell estrena uniforme
El temps ens ha tingut l'ai al cor durant tota la setmana, ja que segons s'anava acostant el cap de setmana, els de la Meteo donaven per segur que diumenge tindríem un matí passat per aigua, al final, Zeus i Júpiter, Déus de la pluja, s'han compadit d'aquests pobres mortals, concedint una treva, per tal de poder dur a terme, ja sense cap mes inconvenient el concurs de Granollers, que amb tanta il·lusió esperaven.

El concurs ha començat sense cap incidència, de moment tot normal, galop d'entrada i per la primera sardana de lluïment, aquí és on ha canviat la mecànica normal del concurs, ja que aquesta tanda han ballat la meitat de les colles Veteranes i la meitat de les Grans, això vol dir que les colles no han ballat en igualtat de condicions, la raó principal és que no s'han pogut comparar colla per colla.
El primer dia espardenyes netes
Crec que aquest sistema de competició és totalment injust i espero que ningú prengui exemple de Granollers. Si ja de per si, és difícil per a un jurat puntuar a dues colles que ballen juntes, és totalment impossible saber qui ho fa millor ballant en dues tandes diferents, com he dit abans un sistema terriblement injust.

Quant a la Sabadell, la primera sardana de lluïment, "L'Aplec de l'amor" de Ricard Viladesau, s'ha ballat a molt bon nivell, quedant els dansaires força satisfets de la seva actuació, tot seguit ha tocat el torn de la sardana revessa, un sardana amb la melodia basada en l'himne del Barça, segurament ha estat pura coincidència, pel partit que aquesta mateixa nit juguen el Barça i el R.Madrid. La revessa,  els de la Sabadell ni l'han ensumat, en canvi a l'Arraona hi havia el JM. Martínez de revessaire, que no ha tingut cap problema a resoldre-la, però malauradament no s'ha repartit correctament.

La Cristina i l'Àngel recollint
el tercer premi
I després de gairebé resoldre la revessa, ha arribat la segona sardana de lluïment titulada "A La Bisbal aplec d'argent" de Francesc Cassú, aquesta sardana també té la seva versió cantada, lletra que va escriure, el nostre amic sempre estimat Lluís Subirana. Aquí en aquesta tanda la Sabadell no ha estat tan bé com en la primera sardana, notant-se clarament una baixada física en l'última tirada de llargs, aquesta peça tirava de llargs 95 compassos, una sardana molt llarga per uns dansaires que encara no han adquirit tot el fons físic necessari, és clar que s'haurà de treballar de valent perquè això no es repeteixi.
La Montse Olivé i el Jordi Feliu
recollint el segon premi.

Però no he parlat de l'Arraona, ho sento però és que jo en aquell moment estava ballant amb la Sabadell, doncs bé, aquí hem de tirar dels nostres espies insubornables, i segons ells, l'actuació de la nostra segona colla, ha estat de primera, i és que aquesta anella és sens dubte l'Arraona més potent des de la seva reaparició el 2010.

I ja per finalitzar aquest concurs, s'han anunciat les classificacions, que no han pogut ser més descoratjadores, la Sabadell ha quedat en segon lloc darrere de la Colla Ressò, per la seva banda l'Arraona ha fet un meritori tercer lloc.

Granollers ja és història, i cal mirar endavant, només amb treball i esforç s'aconsegueixen els objectius, propera parada, Sant Cugat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada