diumenge, 14 d’abril de 2013

Concurs d'Arenys de Munt, Territorial de les Comarques Barcelonines, Colla Sabadell.

La Puntaire

El diumenge dia 21 d'abril la Colla Sabadell s'estrena al Campionat de les Comarques Barcelonines, que enguany donarà el tret de sortida a Arenys de Munt. Un concurs que va viure el seu últim any de glòria el 2009, quan es va celebrar per darrera vegada la Final del Bàsic d'Honor Grans.

A l'any següent aquest concurs va deixar de ser puntuable per al Campionat de Catalunya, a partir d'aquí va viure les seves hores més baixes, ja que només es van presentar sis colles, una infantil, una altra de Gran i quatre Veteranes,  desapareixent del calendari de la competició les dues temporades següents.

Però tot va canviar quan el passat 16 de març es va proclamar a Arenys de Munt la primera Capital de la Sardana, el que anteriorment es coneixia com  “Ciutat Pubilla,” aquest projecte ha estat creat conjuntament per la Federació Sardanista de Catalunya, Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular, tot un any ple d'esdeveniments culturals: esbarts dansaires, correfocs i diables, trabucaires, castellers, gegants i capgrossos, puntaires, timbalers i la sardana com la gran protagonista, resumint, tota la cultura popular, que te a veure amb la nostra identitat nacional.
Arenys, Capital de la Sardana

I com no, també ha tornat el Concurs de Colles Sardanistes, i amb molta força, ja que en l'any del seu retorn es puntuable per als Campionats Territorials de Barcelona Ciutat i de les Comarques Barcelonines, amb un total de trenta-sis colles participants.

Interessant jornada, en què han fet la seva inscripció un total de dotze colles en categoria de veterans, vuit d'elles corresponen al Campionat Territorial de les Comarques Barcelonines. Serà una bona oportunitat per els de la “Taca Verda” de comprovar quines possibilitats tenen de repetir els resultats de la temporada passada.

 El concurs començarà a 2/4 de dotze a la Plaça de l'Església amb la Cobla Jovenívola de Sabadell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada