dilluns, 2 de juliol de 2012

27è Concurs Sardanista de Rubí, últim del Campionat Territorial Comarques de Barcelona, Colles Arraona i Sabadell.


Abans de partir cap a Rubí la Colla va rebre una mala notícia, la filla de la Juani va tenir un petit accident laboral i estava sent atesa a l'hospital Taulí, unes hores més tard la Juani  ens va comunicar que la seva filla després de les primeres cures ja estava a casa.

Amb l'absència obligada de la Juani, la Glòria, i per imperatiu legal va ocupar el seu lloc a l’Arraona, a partir d'aquest moment ja ningú  podia fer-se mal, ni tampoc anar a comprar tabac, perquè ja no sobrava ningú per completar les dues anelles.

Aquest era l'últim concurs del Campionat Territorial i si la Sabadell volia ocupar la segona plaça en la classificació general,  hauria d’anar a per totes, de moment a la primera sardana "Vint més cinc de flor de neu" de Carles Santiago, la va tenir de ballar a un pam de la Cobla Ciutat de Cornellà,  la sonoritat dels instruments arribaven a les oïdes dels dansaires de la Sabadell amb tota nitidesa, sort que les ordres de la Mercè i el Marc sonaven més forts que la tenora.

La segona sardana "Somni" de Manel Saderra i Puigferrer, era la que tots esperàvem ballar, ja una mica més allunyats de la cobla els de la Sabadell podrien sentir  millor la interpretació de la Mercè, aquesta noia de cos prim i veu subtil, es va deixar portar per l'emoció en escoltar les notes de tan emblemàtica sardana, fent una interpretació ferma i acurada i amb una veu sorprenentment poderosa, va contagiar el seu entusiasme a tots nosaltres i a les colles veïnes, tot just acabar la sardana, aquestes  van felicitar a la Mercè molt afectuosament.

La Arraona, amb "Somni" va fer la millor interpretació de la temporada, obtenint parcials dels jurats per sobre de la quarta posició.

Una altra vegada ple en la sardana revessa, aquesta vegada va ser resolta per  la Mª Teresa Pladevall  per la Arraona i pel Jaume Nonell per la Sabadell, això ja comença a ser una costum que ens encanta.

Quant al resultat final de la competició, tenim les dues cares de la moneda, la Sabadell tot exhibint un nivell molt superior en tot el campionat al de l'any anterior, es va haver de conformar amb la tercera posició en el Territorial. Pel que fa a l’Arraona, va quedar classificada en quart lloc, diguem que ha estat la primera colla de la seva lliga, un lloc que ha estat guanyat amb moltíssima solvència.

I per acabar dues bones notícies, al final del concurs no hi va haver retallades i totes les colles van poder degustar les delicioses coques de Sant Pere, l'organització ens va confessar que aquesta tradició del concurs de Rubí va estar a punt de desaparèixer. L'altra bona notícia ens la va comunicar la Glòria, el falciot reial (de la família de les orenetes) que va caure ferit d'un arbre mentre assajàvem el dijous passat. Després de rebre els primers auxilis per part de la Glòria i la seva mare, va ser portat  al Centre de rehabilitació de Fauna de Torrefarrussa de Santa de Perpètua, allà es recupera del trencament de la seva ala dreta,  ens asseguren que per al setembre podrà partir en la propera emigració a l'Àfrica.

Proper concurs Vilanova i la Geltrú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada