dimarts, 11 de maig del 2010

JA HA PASSAT UN ANY D'AQUELL DIA

Aquell dia va ser un dia replet d'emocions i nervis, des del vuit de febrer que es treballava amb la mirada posada en el concurs de Sabadell, una data que semblava llunyana en el temps però que va arribar sense avisar, i quan la gent es va voler donar compte, es van veure a la Plaça Sant Roc vestits de verd i blanc, sardanistes avesats a mil batalles no recordaven per on havien de passar les betes de les espardenyes, un "motivat" amb el cor dividit entre el futbol i les sardanes, passejava la samarreta del C.E. Sabadell, pensant que per fi pujaria a 2a A (pobre il•lús, encara so pensa) d'altres, mirant la Plaça per enèsima vegada, potser estiguessin buscant una via d'escapada, però ja no hi havia forma de fugir.

I va arribar l'hora de la veritat, el galop d'entrada es va notar que faltava practica, però que a més d'un se li va posar la pell de gallina de l’ emoció, de tornar a la competició i de sentir les notes de “La desfilada” de Daniel Sanahuja. Sabadell Sardanista va programar per a aquest concurs la sardana de Carles Santiago "Colla Sabadell," tot un detall que va ser molt d’agrair i que va motivar encara més a la Colla a fer-ho bé, i a la segona tanda la Cobla Contemporània va interpretà la sardana “Mar i palmeres” de David Estañol, i que a dos compassos del final va ser quan va començar, el que s'ha convertit en tota una tradició i un mal son per la Colla, les lesions, Montse Cros va ser la primera en caure, els seus bessons van dir "PROU”.

La jornada va acabar amb una festa, amb la que va ser present la Junta de Sabadell Sardanista amb Robert Guillem com a màxim representant, els col•laboradors-es i els dansaires de la Colla. Un dia molt feliç i ple de molt bons presagis, com així s'ha confirmat durant tot l'any.
Aquesta temporada s'ha estrenat una nova anella, l’Arraona que en la seva anterior etapa va ser fundada per alguns membres de l’ actual Sabadell, aquesta Colla s'ha format per donar sortida a tots els nous sardanistes que s’han anant integrant a la Gran Taca Verda, sobretot arran dels fets esdevinguts al concurs de la Plaça Sóller, el passat 22 de novembre del 2009 coincidint amb la sortida del galop d'entrada de la Colla Sabadell, es va produir un petit sisme degut a la gran quantitat de dansaires que van sortir a la vegada, i que va fer témer per la integritat de la Sagrada Família. (Veure crònica del 25-11-09)

I PASSAT L'ANY.

Un dia ennuvolat que va aguantà fins que va a començar a caure gotes d’aigua, que en pocs minuts mes tard es convertirien en un xàfec prou important, per que les granotes estiguéssim al seu millor habitat possible, la cobla Contemporània que potser son molt especials, no van voler tocar ni “cantar” sota la pluja,¡¡ doncs apa tots cap a Ca n Oriach,!! a la Sala Polivalent, el local alternatiu per celebrar el concurs en cas de pluja, es va constatà que era massa petit per la gran quantitat de colles que hi participaven, només gràcies a la col•laboració de tots el sardanistes i un grandíssim esforç de la organització, no exempt en alguns moments de una miqueta de caos, perfectament comprensible. El concurs es va anar desenvolupant amb normalitat, però lentament, degut a que van ser moltes les tandes a ballar, la Cobla Contemporània es va encarregar de fer passar a tothom una molt bona estona.
La Colles Arraona i Sabadell estrenaven vestuari nou, que es reservava per un gran dia com aquest. L’altre bona noticia ha estat el debut de la Tina, que era molt feliç perquè es pensava que sota cobert no es mullaria, la direcció de la Colla està desolada per la dutxa que et van donar alguns companys, no et preocupis trobarem als culpables, felicitats Tina.
Tots els components de la Colla han portat un llacet negre per la mort la setmana passada de la Montserrat Camps, esposa de Josep Maria Serracant , exdansaires de la Colla Bell Punteig, la Montserrat va tenir un paper importantissim en la formació i aprenentatge de la Colla Sabadell en la seva època primerenca, descansi en pau.
El concurs de diumenge ha estat vàlid pel campionat Territorial de les Comarques Barcelonines, per tant hi eren les millors colles de Catalunya, inclosa Toc de Dansa de Tarragona, una seriosa aspirant a guanyar el campionat de Catalunya Veterans, i que es presentava com a colla lliure al igual que la Sabadell i la Arraona, per tan la Taca Verda tenia ven clar que aquesta vegada no faria una bona classificació, que va anar així. 1ª Toc de Dansa, 2ª Ressò, 3ª Arrels Dintre el Bosc, 4ª Roques Blaves, 5ª Arraona i 6ª Sabadell.
Per culpa de la pluja, va quedar aigualida també la festa que la Colla tenia preparada, però que gràcies als Gegants i Grallers de Barberà, i en especial al Victor, van fer les delícies de grans i petits fen ballar sardanes al ” gegant “ Bart Simpson vestit amb l’ uniforme de la Sabadell.
Llàstima doncs del temps, perquè no es va poder gaudir del concurs a la Plaça Sant Roc, tot i així a sigut força espectacular amb punts lliures inclosos, totes les colles demostraren la gran feina i l'esforç que comporta aquesta modalitat de ballar sardanes, la Colla Maig i la Colla Mare Nostrum es van emportar els aplaudiments més forts.
Esperem que l’any que bé no plogui, i si plou tampoc hi faltarem, i felicitàr a Sabadell Sardanista i al Grup Sardanista Mirant al Cel per la organització de aquets concurs, heu treballat molt i molt bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada